10 Οκτ 2010

Η υποκρισία του Δημ. Κουνενάκη για το θέμα της στήριξης από κόμματα

Προσωπικά δεν έχω διάθεση να εμπλακώ στις αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών συνδυασμών στις προσεχείς εκλογές. Άλλωστε οι απόψεις μου κατά του Καλλικράτη είναι γνωστές. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις και που και εμένα ως πολίτη με εξοργίζει η υποκρισία των υποψηφίων δημάρχων, που για να εκλεγούν, φτάνουν στο σημείο να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Πρόσφατο παράδειγμα αυτό του "σύγχρονου δήμου", της παράταξης του δημάρχου Αγ. Νικολάου Δημ. Κουνενάκη που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να προασπιστεί την ανεξαρτησία του συνδυασμού και αναφέρει χαρακτηριστικά : "θεωρούμε ατυχή την ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Αριστεράς» για τη στήριξη του συνδυασμού μας, δεδομένου ότι καθ όλη τη διάρκεια και σε όλους τους τόνους έχουμε κάνει καθαρό ότι δεν επιθυμούμε τη στήριξη κανενός κόμματος" .

Κάνοντας μια σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι αυτό που αναφέρεται στην ανακοίνωση του "σύγχρονου δήμου" είναι ψευδές και υποκριτικό, αφού ο Δήμαρχος Δημ Κουνενάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ανατολή" στις 28/6/2010 αναφέρει χαρακτηριστικά: " Έστειλα επιστολή τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο Συνασπισμό. Δεν ζητάω χρίσμα, απλά εξηγώ ότι αυτό είμαστε και αυτό κάναμε. Έχουμε υποχρέωση να ζητήσουμε αξιολόγηση και θεωρούμε ότι, εφ’ όσον οι δύο πολιτικοί φορείς που μας στήριξαν τις προηγούμενες εκλογές κρίνουν ότι το έργο μας είναι θετικό, ζητούμε να μας στηρίξουν ξανά."

Η ύπαρξη των δύο επιστολών με τις οποίες ο Δημ. Κουνενάκης ζητούσε στήριξη από τα δύο κόμματα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και μάλιστα η πολιτική κίνηση του Συνασπισμού Αγ. Νικολάου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντούσε στο αίτημα του κ. Κουνενάκη για πολιτική στήριξη.

Το να φτάνει σήμερα η παράταξη του κ. Κουνενάκη στο σημείο να κάνει το άσπρο μαύρο και να ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν ζήτησε τη στήριξη κομμάτων είναι μια κίνηση υποκριτική και δείχνει την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών από την πλευρά του δημάρχου που θέλει σφόδρα να επανεκλεγεί, λέγοντας ακόμα και ψέμματα στους πολίτες και χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τη σημαία της εντιμότητας.

Γιώργος Μανουσάκης