31 Μαΐ 2010

Δελτίο Τύπου της τοπικής επιτροπής Αγιονικολιωτών, για την πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Ο στολίσκος που μετέφερε οικοδομικό και ιατρικό υλικό για την ρημαγμένη πόλη της Γάζας, έπεσε στα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου ισραηλινού στρατού. Άνθρωποι από 50 χώρες (ανάμεσά τους δεκάδες έλληνες και μετανάστες στην Ελλάδα), μεταφέροντας υλικό που αγοράστηκε από την ανιδιοτελή χρηματική προσφορά εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο, είχαν πλάι τους το δίκιο όλων των αγώνων. Το δίκιο κάθε καταπιεζόμενου λαού που υπήρξε σε αυτό τον πλανήτη σ' ολόκληρη την Ιστορία του ανθρώπινου είδους. Αυτό το Δίκαιο τσαλαπατήθηκε χθες τα ξημερώματα, από την μπότα ενός καθεστώτος-απαρτχάιντ. Ενός καθεστώτος που στηρίζει την ύπαρξή του, σε όλη την παράδοση καταπίεσης και εκμετάλλευσης που έχουν γνωρίσει οι λαοί. Αυτή η παράδοση αντιπροσωπεύεται σήμερα στα όπλα του.

Και δυστυχώς, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνο. Η σιωπή είναι συνενοχή …και η σιωπή της Ευρωπαϊκής ένωσης μέχρι σήμερα ήταν εκκωφαντική. Μα και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου υποκύπτοντας σε κάθε απαίτηση του Ισραήλ, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, αφενός για να αποκρύψουν την αποστολή από το φως της δημοσιότητας, αφετέρου για να ορθώσουν αναρίθμητα εμπόδια στο ταξίδι της, εμπόδια που ουσιαστικά έθεσαν τους μετέχοντες στην αποστολή, έρμαια των δολοφονικών διαθέσεων των σιωνιστών.

Τα δάκρυά τους τώρα στάζουν αίμα. Ο λαός είναι αυτός που πρέπει να απαιτήσει την επιστροφή των αιχμαλώτων, την καταδίκη του Ισραήλ και την δικαίωση των ηρώων που έπεσαν με αξιοπρέπεια, από τις σφαίρες.

Οι Αγιονικολιώτες Γιώργος Κλώντζας, Αλέκος Χιλδάρης, Αλέξανδρος Ευαγγέλου και ο δημοσιογράφος Ιάσωνας Ταβλάς, αποτέλεσαν πλήρωμα του υπό Αμερικανική σημαία σκάφους challenger II και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στην τελική επιχείρηση αφού λόγω τεχνικού προβλήματος κατέπλευσαν στην Λεμεσό παρά την σχετική απαγόρευση της Κυπριακής κυβέρνησης για απόπλου και κατάπλου των πλοίων αλληλεγγύης σε Κυπριακά λιμάνια. Να πούμε εδώ ότι οι υπεύθυνοι επιθεώρησης των Κυπριακών λιμενικών αρχών, θέλησαν να κατευθύνουν το πλοίο προς το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για επισκευές. Ευτυχώς οι ΑγιοΝικολιώτες, αρνήθηκαν να καταπλεύσουν στα κατεχόμενα αφού το πλοίο τους, θα ήταν το πρώτο πλοίο με καπετάνιο και πλήρωμα Ελλήνων που θα ελλιμενιζόταν στο ψευδοκράτος. Έτσι ο Γιώργος Κλώντζας αποβίβασε τους ακτιβιστές του challenger II στο πλοίο Mavi Marmara και ανάγκασε τις Κυπριακές αρχές να του επιτρέψουν την είσοδο του σκάφους του στη Λεμεσό.

Φίλες και φίλοι, οι τραγικές εξελίξεις δεν πρέπει να φοβίσουν το κίνημα αλληλεγγύης. Οι θυσίες των ακτιβιστών της δικαιοσύνης ας μας πεισμώσουν. Ας αγωνιστούμε ακόμα πιο επίμονα ώστε να υπάρξει παγκόσμια κατακραυγή εναντίον του κράτους του Ισραήλ και τελική απελευθέρωση του Παλαιστινιακού λαού από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του.