15 Μαΐ 2010

Αερογέφυρα ζωής

Αερογέφυρα ζωής στήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/5), από το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, προς τρία μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή την κατάληξη νεαρής Βουλγάρας, η οποία νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο από τις 5 Μαΐου, μετά από κακοποίηση την οποία είχε υποστεί από το σύντροφο της.
Αφού έγινε γνωστή η επιθυμία δωρεάς οργάνων, τρεις ομάδες γιατρών, έφτασαν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, τον Ευαγγελισμό και το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο από την Αθήνα. Οι ομάδες των γιατρών, αφαίρεσαν από την άτυχη γυναίκα, τους κερατοειδείς, καρδιά, πνεύμονες, συκώτι και νεφρά, για να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς εντός της χώρας μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η γυναίκα αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, ετών 27, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, μετά την απόπειρα στραγγαλισμού που δέχθηκε από τον ομοεθνή φίλο της, ετών 29, κάτοικο Ρεθύμνου, επειδή του ζήτησε να διακόψει την ερωτική σχέση που είχε συνάψει μαζί του.
Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου και πλέον, μετά τον θάνατο της, αντιμετωπίζει τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

14/4/2010, από την ιστοσελίδα του Ρ.Σ. 104.4