26 Ιουλ 2007

"Απαγορεύεται η είσοδος"


RPIVATE, NO ENTRANCE» δηλαδή «ιδιωτικός χώρος απαγορεύεται η είσοδος». Αυτό αναφέρει πινακίδα που τοποθετήθηκε στην παραλία Μιλάτου, από ιδιοκτήτρια εταιρία ξενοδοχείου της περιοχής.

Η πινακίδα βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο αλλά και μπροστά από τον απαλλοτριωμένο χώρο της ζώνης παραλίας που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Ακόμα κι΄ αν δεχτούμε τον ισχυρισμό του ξενοδόχου ότι η επιγραφή βρίσκεται εντός των ορίων της ιδιοκτησίας του, με τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένη και στραμμένη αποτρέπει τους επισκέπτες από την είσοδο τους στη ζώνη παραλίας και από τη διέλευση τους μέσω του παραλιακού δρόμου Μιλάτου Σισίου.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και έχει σχέση με την ελεύθερη πρόσβαση όλων πολιτών (ελλήνων και ξένων) στις παραλίες, στους δρόμους και στους χώρους του δημοσίου και γι΄ αυτό έχουν ενημερωθεί η Κτηματική Υπηρεσία Λασιθίου και η Κοινότητα Βραχασίου. Ελπίζω οι αρμόδιοι να δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον και σύντομα να τοποθετηθεί στο σημείο σχετική πινακίδα που να κάνει γνωστά τα όρια της δημόσιας ζώνης παραλίας και να αναφέρει ότι είναι ελεύθερη για όλους η πρόσβαση στην παραλία και η διέλευση από τον παραλιακό δρόμο.