23 Νοε 2006

Κλέβουν τα καπάκια από τους υπονόμους


γράφει σήμερα στην τελευταία σελίδα η εφημερίδα του Ηρακλείου "Νέα Κρήτη":

"ΚΑΠΑΚΙ για καπάκι δεν έχουν αφήσει στη ΔΕΥΑΗ. Οι παλιατζήδες γυρίζουν το Ηράκλειο και κλέβουν τα καπάκια της αποχέτευσης που πιάνουν πολλά λεφτά ως παλιοσίδερα, γιατί έχουν μεγάλη πυκνότητα μετάλλου και βάρος! Προσοχή, γιατί αν πέσει κανένας μέσα σε καμιά “τρύπα”, δε θα βγει ζωντανός!"

Η είδηση είναι πραγματικά εντυπωσιακή αλλά και τρομακτική!

Η αλλαζονεία σε συνδυασμό με την βλακεία κάποιων μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνη υπόθεση!

Στην περιοχή μας έχουμε παρόμοιο πρόβλημα με τους παλιατζήδες στον σκουπιδότοπο. Λόγω έλλειψης χώρων ΧΥΤΑ (η επέκταση του ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου θα είναι έτοιμη σε δύο χρόνια) τα σκουπίδια μας πηγαίνουν σε ΧΑΔΑ (χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων) στην Μίλατο. Εκεί λοιπόν στον σκουπιδότοπο πηγαίνουν παλιατζήδες και βάζουν συνεχώς φωτιά στα σκουπίδια για να μένουν και να ξεχωρίζουν τα σίδερα και τα μεταλικά αντικείμενα και να μπορούν να τα πάρουν!

Η φωτιά στον σκουπιδότοπο είναι πολύ δύσκολο να σβηστεί, καίει συνήθως για μέρες και είναι πολύ επικίνδυνη λόγω της τοξικότητας του καπνού, ενώ υπάρχει και κίνδυνος επέκτασης στις διπλανές ιδιοκτησίες. Ακόμη η εικόνα είναι πολύ άσχημη για την περιοχή. Φέτος το καλοκαίρι κάποιοι τουρίστες ρώτησαν τί είναι ο καπνός που βγαίνει συνέχεια και ένας ΄"ξύπνιος" τους απάντησε "ηφαίστειο", "volkano! volkano!