21 Νοε 2006

αστυνομικοί - προβοκάτορες;


Μέσα από την θηριωδία του αναίτιου ξυλοδαρμού του κύπριου φοιτητή στην Θεσσαλονίκηαπό αστυνομικούς με πολιτικά την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, προκύπτει κατά τη γνώμη μου και ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο:

Η παρουσία αστυνομικών της ασφάλειας που ήταν ντυμένοι με κουκούλες και με παλαιστινιακή μαντίλα! Ειδικά η μαντίλα είναι ένδυμα καθαρά ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου. Ανάλογη ένδυση όπως αποδείχτηκε από φωτογραφίες είχαν και αστυνομικοί στην πορεία που έγινε στην Αθήνα.

Είναι λοιπόν φανερό ότι οι αστυνομικοί της ασφάλειας ντύνονται και μεταμορφώνονται σε άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, χωρίς μάλιστα να είναι διακριτό το πρόσωπο τους.

Συνεπώς είναι πολύ πιθανόν, πολλά από τα άτομα που παρακολουθούμε να δημιουργούν επεισόδια και να περούν μολότωφ και φωτοβολίδες να είναι αστυνομικού που δρουν ως προβοκάτορες!

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι εξίσου αναίτια, βίαιη και εγκληματική ήταν η επίθεση των ΜΑΤ σε μπλοκ της πορείας του πολυτεχνείου. Όπως είδαμε στην τηλεόραση και όπως μάθαμε από τις μαρτυρίες των παρόντων μέσω του indymedia, πριν την λυσαλέα επίθεση των ΜΑΤ δεν μεσολάβησε καμιά σοβαρή πρόκληση και η πορεία εξελίσσονταν κανονικά. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν άγρια και οι παρόντες κτυπήθηκαν πολύ άσχημα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο!

Δυστυχώς όμως τα ΜΜΕ επικετρώνονται μόο στο περιστατικό της Θεσσαλονίκης και όχι σε αυτό της Αθήνας, που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό!