20 Δεκ 2014

Ως πότε θα τους πιστεύουμε;


του Γιώργου Μανουσάκη

Η καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη είναι πολύ σοβαρή και κατά τη γνώμη μου ισχύει απόλυτα. Αυτό φαίνεται από την αντίδραση της ΝΔ και από των τηλεοπτικών σταθμών των μεγαλοπειχειρηματιών που από την πρώτη στιγμή έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να την παρουσιάσουν ως αστεία ή ως θολή.

Είναι δεδομένο ότι αυτά τα 3 χρόνια έχουν υπάρξει διάφορα  επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν ωφεληθεί σε τεράστιο βαθμό από τις κινήσεις της κυβέρνησης και από το ξεπούλημα σε εξεφτελιστικό τίμημα σημαντικών κρατικών περουσιακών στοιχείων (ΟΠΑΠ - Αγροτική - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α). Οι μεγαλοπιχειρηματίες της χώρας ελέγχουν σε συντριπτικό βαθμό και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να κάνουν ανελέητο επικοινωνιακό πόλεμο σε όποιον προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική κατάσταση. Είναι απόλυτα λογικό και εμφανές ότι προσπαθούν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την άνοδο στη διακυβέρνηση της χώρας πολιτικών δυνάμεων που δεν τις ελέγχουν. Γι΄αυτό είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, να φτιάξουν νέα κόμματα για να απορροφήσουν τις ψήφους διαμαρτυρίας (Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου), να συκοφαντούν και να παρουσιάζουν ως γραφικούς τους αντίπαλους της κυβέρνησης, να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο ότι θα εκλεγεί ΠτΔ και δεν θα γίνουν εκλογές.

Οι καταγγελίες για τον κουμπαρά, η υπόθεση Ξουλίδου και Χαϊκάλη είναι κατά τη γνώμη ένα μόνο μέρος από όσα γίνονται στο παρασκήνιο για να αποτραπεί προσφυγή στις κάλπες και επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία, ή σε συνεργασία με ΑΝ ΕΛ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί που παρουσιάζονται σήμερα ως υπερασπιστές των θεσμών και της πολιτικής ηθικής (Σαμαράς, Βενιζέλος) είναι αυτοί που πριν δυόμισι χρόνια εξαπάτησαν τον ελληνικό λάο υποσχόμενοι πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα και δεν θα προβούν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και μόλις εξασφάλισαν τη διακυβέρνηση έκαναν το ακριβώς αντίθετο

Αυτή είναι η αξιοπιστία όσων παρουσιάζονται σήμερα ως εγγυητές της σταθερότητας.





Τις τελευταίες ημέρες η παρακολούθηση ενημερωτικών εκπομπών μου προκαλεί οργή και αγανάκτηση, για τη μονομερή στάση των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών σταθμών υπέρ της κυβέρνησης , που πλέον είναι πιο ωμή από ποτέ.

Ως πότε ως πολίτες θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση, ως πότε θα συνεχίζουμε να τρομοκρατούμαστε από τα εκβιαστικά διλήμματα των μεγαλοεπιχειρηματιών της Ελλάδας και της Ευρώπης, ως πότε θα τους πιστεύουμε;

Το συμφέρον μας ως πολίτες είναι στα δικά μας χέρια, στη δική μας γνώμη, και όχι στη γνώμη του κάθε υπάλληλου δημοσιογράφου που παρουσιάζει ως πραγματικότητα αυτά που συμφέρουν τα αφεντικά του.