4 Μαΐ 2013

Προκλητική ανισοκατανομή των περικοπών για τα ποσά εφημεριών εις βάρος του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου






Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία σχετικά με την περικοπή εφημεριών στα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ από τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου υγείας Π. Καλλίρη (ΑΔΑ: ΒΕΑΚΘ-ΙΝ3) μετά από σχετική εισήγηση των διοικητικών παραγόντων της 7ης ΥΠΕ.

Όπως φαίνεται από τους σχετικούς πίνακες υπάρχει μια τεράστια ανισοκατανομή των περικοπών στα πόσά των εφημεριών  (για όλο το 2013 και για το τρίμηνο Μάρτιος, Απρίλιος Μάϊος 2013)  εις βάρος του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την ίδια στιγμή που το ποσοστό των περικοπών σε άλλα Νοσοκομεία είναι πολύ μικρότερο.

Πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία  σε βάρος  του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από την πλευρά των παραγόντων του Υπουργείου Υγείας και κυρίως της 7ης ΥΠΕ, αδικία που έχει ήδη προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου με  την υπολειτουργία συγκεκριμένων κλινικών και τμημάτων. 

Θα πρέπει  να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος του ΓΝΑΝ, και το Νοσοκομείο να μπορεί να λειτουργεί με πλήρη και ασφαλή λειτουργία όλων των κλινικών και των τμημάτων.

Γιώργος Μανουσάκης

πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ