26 Μαρ 2013

ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΖΙΛΑΚΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΕΝΑ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου  το Οδοιπορικό στο Αζιλακόδασος στη  Σελένα. Έγινε ξενάγηση στο σημείο όπου σχεδιάζεται να τοποθετηθεί  ο άνω ταμιευτήρας του υβριδικού  στις παρυφές του σπάνιου Αζιλακόδασους, ενώ στη διαδρομή είδαμε τα σημεία όπου σχεδιάζεται το  δεύτερο υβριδικό στου Φονιά το Δέτη και οι ανεμογεννήτριες κατά μήκος των γύρω κορυφογραμμών. Στη συνέχεια έγινε περιήγηση μέσα στο Αζιλακόδασος και ακολούθησε μικρό αλλά γνήσιο λαϊκό γλέντι κάτω από τους Αζιλάκους. 

Όσοι συμμετείχαν διαπίστωσαν από κοντά την σπάνια ομορφιά του δάσους και απόλαυσαν την απίστευτη θέα από τις κορυφές της Σελένας απ’ όπου διακρίνεται μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου από τη Μίλατο ως τη Χερσόνησο. Στη Βόρεια Κρήτη που έχει υποστεί τόσο μεγάλη αλλοίωση από την τουριστική δραστηριότητα και την άναρχη δόμηση, περιοχές σαν αυτή είναι από τις λίγες ανέγγιχτες που πρέπει με κάθε θυσία να προστατέψουμε. 

Η τοπική κοινωνία δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανέναν να καταστρέψει το φυσικό μας πλούτο με μοναδικό σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση των υδάτινων και ενεργειακών πόρων της περιοχής στο όνομα  μιας αμφιλεγόμενης ανάπτυξης.  

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στο οδοιπορικό  και ιδιαιτέρως τους ποδηλατικούς συλλόγους Cretan Sports Cycling και Critical Mass Ηρακλείου που οργάνωσαν παράλληλη ποδηλατοδρομία προς το Αζιλακόδασος για να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γι αυτό και θα νικήσουμε!

Επιτροπή Αγώνα Βραχασίου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ
(Μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου  Αγώνα κατά των βιομηχανικών  ΑΠΕ)