6 Οκτ 2012

"Ξέφραγο αμπέλι"


Οι μεγάλες εταιρίες εμπορίου του εξωτερικού που έχουν καταστήματα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια κοροϊδεύουν το ελληνικό κράτος και φοροδιαφεύγουν δηλώνοντας πλασματικές τιμές αγοράς των προϊόντων τους από δικές τους θυγατρικές, αλλά ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε έκθεση των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα από την οποία φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις απασχολούν κατά μέσο όρο κατά το 1/3 ανασφάλιστους έλληνες και ξένους εργαζόμενους, κλέβοντας έτσι και τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους, αλλά ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Μερικές χιλιάδες επιχειρηματίες και άλλοι οικονομικοί παράγοντες αποκομίζουν εδώ και χρόνια κρυφό πλούτο, φοροδιαφεύγουν και βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, με το συγκυβερόντα Ευ. Βενιζέλο να τους καλύπτει ξεχνώντας κάποια από τις λίστες με τις καταθέσεις στο γραφείο του, αλλά ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Χιλιάδες εργοδότες σε όλη την Ελλάδα εκβιάζουν τους εργαζόμενους και τους αναγκάζουν να δηλώνουν ότι αμείβονται με κανονικούς μισθούς τη στιγμή που τους δίνουν πολύ λιγότερα χρήματα, αλλά ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Στην Ελλάδα υπάρχει καρτέλ ολιγοπωλίου στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στα ήδη οικιακής κατανάλωσης με αποτέλεσμα οι τιμές συνεχώς να ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα, αλλά ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Επιχειρείται το τελευταίο διάστημα να γίνει λεηλασία των κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων (Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΠΑΠ, Μαρίνες, λιμάνια, ΔΕΗ) από ξένες και ελληνικές εταιρίες για να αγοράσουν τις κρατικές επιχειρήσεις και υποδομές και να τις εκμεταλλεύονται με εξευτελιστικά αντίτιμα και αποικιοκρατικούς όρους, αλλά ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι

Αυτό που υποκριτικά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο Πρωθυπουργός είναι ότι η Ελλάδα είναι ήδη ξέφραγο αμπέλι στο οποίο αλωνίζουν οι ξένες και ελληνικές εταιρίες εις βάρος των ελλήνων εργαζόμενων και μικρομεσαίων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη και οδηγώντας εκατομμύρια πολίτες στη φτώχεια και στην απόγνωση. Αλλά αυτόν απ΄ότι φαίνεται τον ενδιαφέρει αυτή η ανεξέλεγκτη για τους πλούσιους κατάσταση να μην αλλάξει ούτε στο ελάχιστο και να συνεχίσει η χώρα μας να είναι ξέφραγο αμπέλι γι΄αυτούς.

Γιώργος Μανουσάκης