13 Σεπ 2012

Δημοκρατία ή Ψευδοκρατία;Αυτό είναι το Πρόγραμμά μας:
Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Όχι άλλοι φόροι.
Πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούμε την αποκατάσταση των αδικιών: 
-την επιστροφή των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009, 
-την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, 
-την επιστροφή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους 
-και την αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.
Κοντά στο μισό εκατομμύριο συμπολιτών μας θα δουν άμεση ανακούφιση.

Το παραπάνω αποτελεί απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη της ΝΔ το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012:

Είναι φανερό από τις πρόσφατες εξελίξεις  ότι ο Α. Σαμαράς είπε προεκλογικά ψέμματα στους πολίτες για να τον ψηφίσουν, να γίνει πρωθυπουργός και να μπορέσει στη συνέχεια να διεκπεραιώσει την ψήφιση και εφαρμογή των νέων μέτρων, των πιο ακραίων μέτρων που έχουν ληφθεί  και που δεν έχουν καμιά σχέση με ό,τι υποσχόταν ο ίδιος προεκλογικά. Η αναξιοπιστία του Α. Σαμαρά είναι πλέον μεγαλύτερη από αυτήν του Γ.Α. Παπανδρέου.Τα ίδια βεβαίως ισχύουν και για τους προεκλογικούς υποστηρικτές  της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου Β. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, που υποτίθεται ότι προσπαθούν να μαλακώσουν το πακέτο μέτρων των 11.5 δισ το οποίο περιλαμβάνει ακριβώς τα μέτρα που έλεγαν ότι δεν θα αφήσουν να εφαρμοστούν. 

Πέρα όμως από τα προεκλογικά ψέμματα και την κατάφωρη εξαπάτηση των πολιτών από τα τρία κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης υπάρχει ένα μεγάλο θέμα ύπαρξης ή μη δημοκρατίας, αφού με το σημερινό κοινοβουλευτικό σύστημα μπορούν τα κόμματα να λένε ό,τι θέλουν προεκλογικά, να  καταθέτουν όποιο κυβερνητικό πρόγραμμα θέλουν στη συνέχεια και στην πορεία μόλις γίνουν κυβέρνηση να κάνουν τα αντίθετα χωρίς κανένα θεσμικό εμπόδιο. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι ψευδοκρατία, όπου υπερισχύουν οι πολιτικοί που λένε με τον καλύτερο τρόπο τα περισσότερα ψέμματα στην προεκλογική περίοδο, 

Και μπορεί ο λαός να τιμώρησε στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και τον ΓΑΠ για το "λεφτά υπάρχουν" και να τιμωρήσει στις επόμενες εκλογές το Σαμαρά για το "αυτό είναι το πρόγραμμά μας: όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων." όμως η ζημιά έγινε. 
Οι πολίτες υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από κυβερνήσεις που άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και τα αντίθετα κάνουν μετά.

Όταν η δημοκρατία καταλύεται από το ψεύδος και την απάτη, ο λόγος πλέον μεταφέρεται σε εμάς τους πολίτες που πρέπει να κινητοποιηθούμε και να απαιτήσουμε την τήρηση του συντάγματος και των δημοκρατικών διαδικασιών όπου οι πολίτες θα λαμβάνουν τις αποφάσεις και όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και οι καναλάρχες χρησιμοποιώντας ως όργανα - μαριονέτες κάποιους  ματαιόδοξους ψεύτες πολιτικούς.


Γιώργος Μανουσάκης
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου