2 Μαρ 2008

μια διαφορετική διαμάχη για όνομα

Λοιπόν, εδώ στην Κρήτη πάντα γίνονται ενδιαφέροντα πράγματα. Ενώ όλοι στην Ελλάδα ασχολούνται με το όνομα της Μακεδονίας, εδώ στην Κρήτη όλοι ασχολούνται με το όνομα του ...Αρκαλοχωρίου.


Πιο συγκεκριμένα: Το Αρκαλοχώρι είναι μια από τις μεγαλύτερες κωμοπόλεις (ίσως και πόλη) του νομού Ηρακλείου και είναι έδρα του ομόνυμου δήμου. Ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου κ. Γιαννόπουλος θεώρησε ότι το όνομα "Αρκαλοχώρι" λειτουργεί αρνητικά για την ανάπτυξη της περιοχής αφού παραπέμπει σε χωριό (όπως π.χ. αλεποχώρι). Έτσι ξεκίνησε τη διαδικασία αλλαγής ονόματος της κωμόπολης και πρότεινε μάλιστα 5 εναλλακτικά (όπως η πρόταση νίμιτς).

Πολίτες όμως της περιοχής διαφωνούν με την πρόταση του δημάρχου και ζητούν τη διατήρηση του ιστορικού ονόματος (Αρκαλοχώρι), διοργανώνοντας εκδηλώσεις και συλλέγοντας υπογραφές.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης και μπορούμε να πούμε ότι επισκιάζει ακόμα και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων!

8 σχόλια:

 1. Σας ευχαριστούμε πάλι, εδώ, "στο σπίτι σας" όπου και μας φιλοξενείτε και προβάλετε το θέμα της περιοχής μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε κ.Μανουσάκη για τη δημοσίευση σας.Πιστεύω ότι όσο πιό πολυ δημοσιοποιείται αυτό το θέμα τόσο πιό δύσκολα θα γίνει η αλλαγή του ονόματος του χωριού μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα καλά, είναι δυνατόν?! Τι θέλει ο Δήμαρχος, κανένα πιο "τρέντι" όνομα?

  Να μιλήσει και με τον Δήμαρχο Καρπενησίου, γιατί το όνομα του παραπέμπει σε νησί, και μπορεί να λειτουργεί αρνητικά για την ανάπτυξη της περιοχής (μπορεί οι τουρίστες να μπερδεύονται και να πηγαίνουν με μαγιό εκεί, και μετά να διαμαρτύρονται για την απουσία παραλίας).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άκουσα σχετικά με το θέμα αυτό στα τοπικά κανάλια {KRHTH TV , CRETA} αλλά δεν κατάλαβα τι θέλουν να αλλάξουν,το ΑΡΚΑΛΟ- ή το -ΧΩΡΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος10:49 μ.μ.

  ΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΟ ΑΡΚΑΛΟΔΗΜΟ Η ΑΡΚΑΛΟΠΟΛΗ

  ΡΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ας είχε γίνει ο Δήμος 'Αρκαδία' όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο Καποδίστρια να μην είχαν πρόβλημα...

  Αλλά ας όψεται που έχασε ο Στρατάκης την έδρα στο εκλογοδικείο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή