Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησαμε και εμείς το λιομάζωμα. Φετος δεν έχουμε βεντέμα, δηλαδή η παραγωγή δεν είναι μεγάλη. Ξεκινήσαμε από το πιο δύσκολο χωράφι μας, στο "μέρμυγγα", μια ορεινή τοποθεσία ανάμεσα στη Μίλατο και το Βραχάσι. Δυστυχώς ο άστατος καιρός μας καθυστερεί, αφού όταν τα δεντρα βραχούν, δεν πρέπει να "ραβδιστούν" γιατί μετά ξεραίνονται. Μπόρεσα να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες από το χωράφι, ενώ θα προσπαθήσω να επνέλθω τις επόμενες ημέρες με εικόνες και λεπτομέρειες για το πώς γίνεται σήμερα το λιομάζωμα και πώς γινόταν παλιά.
Η τοποθεσία "Μέρμυγγας" όπου βρίσκεται και το κτήμα μας:
Κλωνάρι ελιάς φορτωμένο με καρπό:
Ελιές ραβδισμένες στα δίχτυα:
Δέντρο που εμείς το ονομάζουμε "αντραμυθιά":