9 Δεκ 2007

εικόνες από το χωράφι

Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησαμε και εμείς το λιομάζωμα. Φετος δεν έχουμε βεντέμα, δηλαδή η παραγωγή δεν είναι μεγάλη. Ξεκινήσαμε από το πιο δύσκολο χωράφι μας, στο "μέρμυγγα", μια ορεινή τοποθεσία ανάμεσα στη Μίλατο και το Βραχάσι. Δυστυχώς ο άστατος καιρός μας καθυστερεί, αφού όταν τα δεντρα βραχούν, δεν πρέπει να "ραβδιστούν" γιατί μετά ξεραίνονται. Μπόρεσα να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες από το χωράφι, ενώ θα προσπαθήσω να επνέλθω τις επόμενες ημέρες με εικόνες και λεπτομέρειες για το πώς γίνεται σήμερα το λιομάζωμα και πώς γινόταν παλιά.

Η τοποθεσία "Μέρμυγγας" όπου βρίσκεται και το κτήμα μας:

Κλωνάρι ελιάς φορτωμένο με καρπό:

Ελιές ραβδισμένες στα δίχτυα:
Δέντρο που εμείς το ονομάζουμε "αντραμυθιά":


3 σχόλια:

  1. ΄΄Ο ΔΑΚΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΕΛΙΑ
    Τ΄ΑΜΠΕΛΙ Η ΦΥΛΛΟΞΗΡΑ
    ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΑΥΜΟΙ
    ΠΟΥ ΑΠ΄ΟΝΟΜΙ ΣΟΥ ΠΗΡΑ.΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίες φώτο.
    Όταν έμενα Κρήτη μου είχαν πει ότι το κρητικό λάδι είναι το πιο χαμηλό σε οξέα. Λίγο ελαφρύ ίσως για τα γούστα μου, αλλά πολύ το είχα ευχαριστηθεί πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας βρίσκω πολύ καθυστερημένους. Ακόμη με τις ελιές ασχολείστε; Αλλού είναι τα λεφτά! Δεν βλέπετε το παράδειγμα που σας δίνουν κάποιοι συντοπίτες σας; :-)

    Καλό λιομάζωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή