24 Σεπ 2007

για τη μη εκλογή του Άκη

Θέλω να πω ότι χάρηκα πολύ με τη μη εκλογή του Άκη.

Την περίοδο 1994 - 2001 υπήρξα ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 1996 είχαμε πιστέψει ότι ο Άκης και η ομάδα του μπορεί να εκφράσει κάτι διαφορετικό από τους εκσυγχρονιστές και τον Σημίτη μέσα στο κόμμα. Ακόμα και όταν χάσαμε το συνέδριο του Ιούνη, νομίσαμε ότι θα υπάρχει δυνατή αντιπολιτευτική φωνή του Άκη μέσα στο κόμμα, φωνή που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ανάχωμα στα σχέδια των εκσυγχρονιστών.

Όμως η πραγματικότητα μας διέψευσε. Ο Άκης βολεύτηκε με την θέση στο Υπουργείο Άμυνας και αρκέστηκε στο ρόλο του "ιστορικού στελέχους" χωρίς να φέρνει ουσιαστική αντίρρηση σε τίποτα από όσα έκαναν οι εκσυγχρονιστές. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και όλα τα επίσημα στελέχη της ομάδας του. Όσοι συνέχισαν να εκφράζουν αντιρρήσεις στην πολιτική Σημίτη περιθωριοποιήθηκαν και αναγκάστηκαν είτε να αποχωρήσουν από το κόμμα (Μ. Δασκαλάκης) είτε να προσωρήσουν σταδιακά στο μπλοκ των εκσυγχρονιστών (Π. Οικονόμου). Αποτέλεσμα των ενδοτικών και ιδιοτελών χειρισμών της ομάδας Τσοζατζόπουλου ήταν να αποκτήσουν οι εκσυγχρονιστές παντοδυναμία μέσα στο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ να μεταβληθεί σ΄αυτή την καρικατούρα της Νέας Δημοκρατίας που είναι σήμερα.

Όλα όμως κάποτε πληρώνονται και -11 χρόνια μετά το 1996- ο υποψήφιος Πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε να χάνει την βουλευτική του έδρα από την καλήπυγο κυρία Εύα Καϊλή!