13 Σεπ 2007

άσκοποι πυροβολισμοί

Τον δεκαπενταύγουστο που μας πέρασε, διοργανώσαμε με τον πολιτιστικό μας σύλλογο στο λιμάνι του χωριού στη Μίλατο, το καθιερωμένο κρητικό γλέντι με λυράρη φέτος τον Γ. Ζερβάκη. Πρόσφατα, βάζοντας στην μηχανή αναζήτησης του youtube τη λέξη milatos, ανακάλυψα το παρακάτω βίντεο με τίτλο "zervakis milato".
Κατά τη διάρκεια του γλεντιου, αντιληφθήκαμε ότι υπήρχαν άσκοποι πυροβολισμοί, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γι΄ αυτό. Η αστυνομία βέβαια ούτε που εμφανίστηκε εκείνο το βράδυ στην περιοχή, αφού λόγω δεκαπενταύγουστου είχε αυξημένες υποχρεώσεις.

Προσωπικά, είμαι κάθετα αντίθετος σ΄αυτή την επικίνδυνη συνήθεια, που υποτίθεται ότι αποτελεί μορφή διασκέδασης, αλλά στην πράξη αποτελεί χοντροκομένη επίδειξη "ανδρισμού" και περιφρόνησης των νόμων και της ασφάλειας των συνανθρωπων.

Εdit: Επίσης στο youtube βρήκα και αυτό το βίντεο από γάμο στο Μυλοπόταμο. Το ανατρχιαστικό είναι ότι ανάμεσα σε τόσους πυροβολισμούς ακούγονται και μικρά παιδιά που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.


2 σχόλια:

  1. Ναι...Ως Ελληναραδες τα εχουμε αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.Δυστυχώς ήμουν στο Φρες τη παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Έπεσαν μπαλωθιές και υπήρξαν και δύο τραυματισμοί.Περιγραφή στο "Κρητικό Πανηγύρι..."16 Αυγούστου imikrimarika.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή