12 Αυγ 2007

Μια μαντινάδα για τη μεγαλειοτάτη...


Την προηγούμενη εβδομάδα η πριγκίπισσα Ράνια της Ιορδανίας που έκανε διακοπές στην Ελούντα, επισκέφθηκε την περιοχή μας και έφαγε στο αγαπημένο μας ταβερνάκι στο Βραχάσι, τον "Πλάτανο". Τυχαία εκείνο τα βράδυ ήταν εκεί μια παρέα χωριανών που δεν έχασε την υκαιρία να σκαρώσει ένα αυθόρμητο γλεντάκι για την όμορφη βασίλισσα. Επρόκειτο για τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Βραχασίου και την παρέα που-τρεις μέρες μετά- πήγαμε μαζί στο Αζιλακόδασος (και περάσαμε τέλεια!).

Σήμερα με έκπληξη είδαμε στο Έθνος της Κυριακής ένα εκτενέστατο δημοσίευμα για την επίσκεψη της π. Ράνιας στο Βραχάσι, με αρκετές φωτογραφίες και κατατοπιστικές λεπτομέρειες.

Προσωπικά, είμαι αντίθετος με κάθε μορφή οικογενειακής κληρονομικής εξουσίας, πόσο πιο πολύ όταν συνοδεύεται από αμύθητα πλούτη και υπεπολυτελή ζωή. Είμαι επίσης αντίθετος στη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών οποιουδήποτε προσώπου, διάσημου και μη, εάν ο ίδιος δεν το γνωρίζει ή δεν το επιθυμεί. Από την άλλη όμως, οφείλω να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για την περιοχή μας, για την ομορφιά του τόπου μας και για την φιλοξενία των ανθρώπων εδώ.