20 Αυγ 2019

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 20/8/2019

Στη συνεδρίαση στις 20/8/2019, στα θέματα των Νοσοκομείων Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης και Αγ. Νικολάου, τα οποία είχαν τυπικό χαρακτήρα,  συμφώνησα, ενώ συμφώνησα με την αναβολή κάποιων θεμάτων σε επόμενη συνεδρίαση.

Ακόμη, ζήτησα γραπτώς να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το παρακάτω θέμα με τις σχετικές προτάσεις:

"Προτείνω στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 20/8/2019 να συζητηθεί  εκτός Η.Δ. το θέμα που αφορά στις δυσλειτουργίες και τα μεγάλα  προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί φέτος το καλοκαίρι σε κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου λόγω μεγάλης έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και κενών στα προγράμματα εφημεριών (Γεν. Χειρουργική Αναισθησιολογικό, παθολογική - ΤΕΠ, τραυματιοφορείς, νοσηλ. προσωπικό) και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πληθυσμός της περιοχής πολλαπλασιάζεται.

Σε σχέση με τα παραπάνω έχω να υποβάλλω στο ΔΣ τις παρακάτω προτάσεις:

1.Για λύσεις σε μάκρος χρόνου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να  αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας επιστολές που να τεκμηριώνουν την ανάγκη άμεσης έγκρισης προκήρυξης των θέσεων που κενώνονται φέτος (Αναισθησιολόγου, χειρούργου), όπως επίσης και την ανάγκη έγκρισης του αιτήματος που έχει υποβληθεί για τη δημιουργία θέσης ακτινολόγου με μετατροπή θέσης και την ανάγκη στη συνέχεια έγκρισης προκήρυξης της θέσης. Επίσης την ανάγκη επαναπροκήρυξης των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί και βγήκαν άγονες (παθολόγου, ΤΕΠ).Ακόμη  επιστολή που να τεκμηριώνει την ανάγκη να προχωρήσει  η προκήρυξη των 30 μόνιμων θέσεων μη ιατρικού προσωπικού που έχουν κατανεμηθεί από την 7η ΥΠΕ 
2.Για άμεσες λύσεις, να ζητηθεί εκ νέου η αύξηση του προϋπολογισμού στους κωδικούς  για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα κάλυψης των κενών με προσωπικό από τα άλλα νοσοκομεία, αρχικά του νομού και δευτερευόντως της ΔΥΠΕ, χωρίς να υπάρξει διατάραξη της ασφαλούς λειτουργίας άλλων νοσοκομείων. 
3.Να υπάρξει άμεσα συνάντηση της διοίκησης και του Διοικητικού Συμβουλίου με το δήμαρχο Αγ. Νικολάου, τους βουλευτές  και φορείς της περιοχής για να εξηγηθούν αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν και να εξεταστούν οι δυνατότητες διεκδίκησης επίλυσης τους.
4. Να υπάρξει παράσταση του ΔΣ και φορέων της περιοχής (όπως είχε προτείνει  και ο κ. Βασιλαράς) αρχικά στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και αν χρειαστεί και στο Υπουργείο Υγείας, όπου να εξηγηθεί η κρισιμότητα της κατάστασης και να ζητηθούν άμεσες λύσεις."

Γιώργος  Εμμ. Μανουσάκης, νοσηλευτής μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων πλην ιατρών