21 Απρ 2016

Υπουργός ψευτοπαλλικαράς!


Ένα αρνητικό πρότυπο συμπεριφοράς που έχει εμφανιστεί δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια στην Κρήτη είναι αυτό των ψευτοπαλλικαράδων μαυροπουκασιμάδων που επικαλούνται συνεχώς την τιμή  για να καλύψουν μια σειρά από εσφαλμένες και πολλές φορές αντιφατικές συμπεριφορές. 

Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός υγείας φαίνεται να ακολουθεί κάποια από τα συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς των ψευτοπαλλικαράδων.

Την ώρα που τα δημόσια Νοσοκομεία ζουν πολύ δύσκολες στιγμές λόγω της πεντάχρονης μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται στη δημόσια υγεία (δείτε σχετικό συγκλονιστικό ρεπορτάζ με όσα συμβαίνουν στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ πατώντας ΕΔΩ), ο κ. Πολάκης ασχολείται με το αν θα θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη τους δημοσιογράφους και με το να αποκαλέσει ντρακουλέσκου την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Ποιος; Ο ίδιος που μετέχει στην κυβέρνηση που εκτελεί τις εντολές της κάθε κυρίας ντρακουλέσκου και του κάθε κύριου Τόμπσεν του ΔΝΤ.

Ποιος; Ο ίδιος που, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι αποκαλούσε κότες και προδότες όσους ψήφιζαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, μετά πήγε και ψήφισε την κατάπτυστη συμφωνία που προβλέπει ότι κάθε νόμος με δημοσιονομικό κόστος που θα πηγαίνει στη Βουλή θα πρέπει να έχει πρώτα την έγκριση της τρόικας. 

Και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης έκανε μία από τα ίδια: Από τη μία κατήγγειλε το ΚΕΕΛΠΝΟ ως την offshore του Υπουργείου Υγείας και από την άλλη αποφάσισε να κάνει μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ 500 προσλήψεις συμβασιούχων ιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ χωρίς έλεγχο των αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ, με τα γνωστά παρατράγουδα!

Οι παραπάνω συμπεριφορές είναι συμπεριφορές ψευτοπαλλικαρά, συμπεριφορές που εκθέτουν την κυβέρνηση, εκθέτουν την αριστερά (την όποια μνημονιακή αριστερά τέλοσπαντων) και εντέλει εκθέτουν την Κρήτη και εμάς τους Κρητικούς.

Γιώργος Μανουσάκης
Μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ