18 Ιουλ 2013

Κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις

Στο φύλλο της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ της Τετάρτης 17/7 στη στήλη "...με καϊμάκι" δημοσιεύτηκε σχόλιο με τίτλο "πλάτη με πλάτη" το οποίο αναφερόταν στις συγκεντρώσεις της Τρίτης 16/7 που έγιναν στην πλατεία Αγ. Νικολάου από το Εργατικό Κέντρο και σωματεία η μία, από το ΠΑΜΕ η άλλη. Στο σχόλιο περιλαμβάνονταν δύο ανακρίβειες που χρήζουν διόρθωσης:
 1) το σχόλιο γράφει ότι κατά τη διάρκεια των ομιλιών στη συγκέντρωση του Εργ. Κέντρου και των σωματείων, το ΠΑΜΕ είχε τα μεγάφωνα με μουσική στο διαπασών. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού στην αρχή δεν υπήρχε καθόλου μουσική από το ΠΑΜΕ, ενώ στη συνέχεια η μουσική ήταν πολύ χαμηλά και δεν ενοχλούσε καθόλου τη δική μας συγκέντρωση, κάτι που αποδεικύεται και από τα σχετικά video που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο.
2)το σχόλιο γράφει ότι οι μετέχοντες στις δύο συγκεντρώσεις παραλίγο να  ...συγχρωτιστούν όταν περνούσε η πορεία μας μπροστά από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και ότι ο αστ. διευθυντής που ήταν παρών έσπευσε να προκάνει τυχόν αψιμαχία. Όμως δεν είναι έτσι. Οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους του τοπικού ΠΑΜΕ ήταν και είναι καλές, και δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά αφού στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε βρεθεί σε κοινές συγκεντρώσεις για τα θέματα της υγείας και της εκπαίδευσης και είναι σίγουρο ότι θα ξαναβρεθούμε. Την ημέρα των προχθεσινών συγκεντρώσεων υπήρχε από το πρωί καλό κλίμα και συνενόηση που συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι χωρίς καμιά στιγμή να υπάρξει η παραμικρή ένταση. Μάλιστα υπήρξαν και πολίτες που συμμετείχαν και στις δύο συγκεντρώσεις, οι οποίες έγιναν η μία μετά την άλλη. Δεν υπήρξε λοιπόν κανένα θέμα ...συγχρωτισμού (όπως τον υποννοεί το σχόλιο), το αντίθετο μάλιστα.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι το ζητούμενο δεν είναι πόσες συγκεντρώσεις γίνονται, αλλά πόσος κόσμος συμμετέχει. Μακάρι να βγαίνουμε χιλιάδες στους δρόμους και στις πλατείες κάθε φορά ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ας γίνονται και 10 χωριστές συγκεντρώσεις. Η προχθεσινή συμμετοχή των συμπολιτών μας είναι ένα ευχάριστο μήνυμα, που όμως δεν αρκεί. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και αγώνας από όλους ώστε να έχουμε ένα πραγματικό ξεσηκωμό και να απαλλαγούμε από αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις.
Γιώργος Μανουσάκης
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων
 Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου