10 Ιουν 2013

Πρωθυπουργός ψεύτης, προδότης και επικίνδυνος!



"Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στον αστερισμό του περίφημου Grexit, της εξόδου από το ευρώ. Βρίσκεται στον αστερισμό του Grecovery, δηλαδή λίγο πριν αρχίσει η Ανάκαμψη.
Αυτή τη μεγάλη ανατροπή, μερικοί δεν μπορούν να τη χωνέψουν. Κάθε φορά που η χώρα μας σημειώνει μιαν επιτυχία, είτε την αμφισβητούν, είτε τη λοιδορούν, είτε προσπαθούν να τη μειώσουν, υπογραμμίζοντας εκείνα που ακόμα δεν έχουν αλλάξει.
Αλλά την πλήρη αντιστροφή της κατάστασης δεν τη λέμε εμείς, την ομολογεί καθημερινά ο ξένος τύπος, οι διεθνείς οργανισμοί και οι διεθνείς αγορές. Όλοι εκείνοι που μας είχαν «τελειωμένους» πριν ένα χρόνο, σήμερα προβάλλουν πρωτοσέλιδα στο πόσο αλλαγμένη χώρα είναι πια η Ελλάδα. Το πόσο πολλά και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις – τις δικές τους τις προβλέψεις – κατάφερε τους τελευταίους ένδεκα μήνες αυτή η τρικομματική κυβέρνηση που δημιουργήσαμε.
Μερικοί δεν το αντέχουν αυτό. Δεν τους πάει. Τους χαλάει τη διάθεση…
Αλλά αυτό δεν είναι μόνο μικροψυχία εκ μέρους τους!
Φτάνει στα όρια της υπονόμευσης της χώρας!
Γιατί υπονόμευση της χώρας δεν είναι άραγε, να προειδοποιεί η Αντιπολίτευση τους ξένους επενδυτές, να μην επενδύσουν στην Ελλάδα γιατί «θα χάσουν τα λεφτά τους»;
Σε μιαν Ελλάδα που έχει ανεργία 27% και πάνω από 60% στα νέα παιδιά, δεν είναι άραγε υπονόμευση να διώχνουν τους επενδυτές που θα δώσουν θέσεις εργασίας;
Αποσταθεροποίηση δεν είναι να πρωτοστατεί η Αντιπολίτευση σε ματαίωση επενδύσεων, παντού στην Ελλάδα; Δεν διαφωνούν απλώς με κάποιες επενδύσεις. Είναι αντίθετοι με  κάθε επένδυση!
Δεν είναι απέναντι μόνο στις επενδύσεις. Είναι αντίθετοι και στις αποκρατικοποιήσεις: Πασχίζουν με κάθε τρόπο, να μην έλθουν χρήματα στην Ελλάδα. Να μη δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Να μην υπάρξει εισόδημα για τους πολίτες και έσοδα για το κράτος. Να μην πιάσουμε τους στόχους μας, να μην καταφέρουμε να βγούμε από το Μνημόνιο. Αυτό θέλουν. Εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη…
Δεν ξέρω αν αντιπαθούν αυτόν τον τόπο. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ίσως και μισούν αυτόν τον τόπο! Τα’ χουν χάσει εντελώς;  Δεν ξέρω…Ποιος ξέρει;"

(απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή10/6/13)

Την ίδια μέρα που ο Πρωθυπουργός με τον πιο ψευδή και διχαστικό λόγο που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι ο διεθνής τύπος ομολογεί πλήρη και θετική αντιστροφή του κλίματος για την οικονομία της Ελλάδας, την ίδια ακριβώς ημέρα 9/6/13,  στο φύλλο και στην ιστοσελίδα των financial times (μιας από τις θεωρούμενες ως πιο πιο έγκυρες οικονομικές εφημερίδες  του κόσμου) δημοσιεύτηκε άρθρο του αναλυτή  Wolfgang Münchau με τίτλο Hail the outbreak of honesty about Greece’s bailout (ζήτω το  το ξέσπασμα της ειλικρίνειας για το πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα) που αναφερόταν στην έκθεση ελέγχου του ΔΝΤ για το πρόγραμμα του μνημονίου στην Ελλάδα και για τα λάθη που έγιναν. Το άρθρο  καταλήγει  στο συμπέρασμα ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική,  η Ελλάδα οδηγείται σε στάση πληρωμών και έξοδο από την ευρωζώνη.
Αυτό είναι το θετικό κλίμα του διεθνούς τύπου για το οποίο μίλησε το Πρωθυπουργός...

Ένας πρωθυπουργός προδότης, αφού πρόδωσε την εκλογική εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη χωρίς να πάρει νέα μέτρα με μειώσεις μισθών και συντάξεων. Σαν τραγική ειρωνεία, ψάχνοντας το πλήρες κείμενο της χθεσινής ομιλίας του Πρωθυπουργού, βρέθηκα στο ιστολόγιο του που δεν έχει να ανανεωθεί εδώ και ένα χρόνο και η τελευταία δημοσίευση που έχει γίνει είναι στις 10/6/2012 με τίτλο “'Όχι άλλες μειώσεις μισθών, όχι άλλοι φόροι” , όπου φιλοξενείται συνέντευξη του Α. Σαμαρά στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και όπου ο τότε υποψήφιος πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι μετά τις εκλογές δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και δε θα μπουν άλλοι φόροι, αντίθετα θα ανακουφιστούν όσοι θίχτηκαν από την ακολουθούμενη πολιτική τα προηγούμενα χρόνια.


Όταν όμως  ο Α. Σαμαράς πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού και έγινε πρωθυπουργός, και οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν και νέοι φόροι μπήκαν και παρέμειναν και οι παλιοί!

Στην επικίνδυνη για την πατρίδα μας αναφορά του Πρωθυπουργού στη χθεσινή του ομιλία για κάποιους που αμφισβητούν την πολιτική του και που ενδεχομένως μισούν την Ελλάδα, την καλύτερη απάντηση έδωσε ο Μανόλης Γλέζος, ένας άνθρωπος σύμβολο της αγάπης των ελλήνων για την πατρίδα και για τη σημαία! 

Ανέφερε λοιπόν ο Μανόλης Γλέζος σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού:
"Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις.
 Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με άλλοθι την ανεργία.
Είναι ντροπή και αμετροέπεια αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου να μιλούν και να κατηγορούν όσους διαφωνούν με την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν, ότι μισούν την Χώρα.
Αυτοί μισούν τη Χώρα, όταν αφήνουν 4000 ανθρώπους να φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν από την οικονομική απελπισία. 
Όταν αφήνουν 1.500.000 ανέργους και τη νέα γενιά να μεταναστεύει στο εξωτερικό. Όταν  αφανίζουν τη μεσαία τάξη για να ωφεληθούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Αυτοί μισούν τη Χώρα που την άφησαν ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των "κυρίων με τα κουστούμια'. 
Αυτοί μισούν τη Χώρα που την σκλαβώνουν με δάνεια και αφήνουν τον Ελληνικό Λαό να πληρώνει τα σπασμένα.”

Καλύτερη απάντηση από αυτή του Μανόλη Γλέζου δε θα μπορούσε να λάβει ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος αποδεικνύεται Πρωθυπουργός ψεύτης, προδότης και επικίνδυνος!

Γιώργος Μανουσάκης