3 Μαρ 2012

Απάντηση στην παράταξη Δημοτική Συνεργασία

Η παράταξη Δημοτική Συνεργασία εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «περί επιλεκτικής σοβαρότητας» η οποία περιέχει μια σειρά από ψευδείς και αρνητικές αναφορές προς το πρόσωπο μου, χωρίς να έχει το θάρρος να με κατονομάσει. 
 Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιου είδους επιθέσεις με υπονοούμενα και αόριστες αναφορές από μια δημοτική παράταξη εναντίον ενός δημότη που διατυπώνει δημόσιο λόγο επωνύμως και με επιχειρήματα.
 Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που η παράταξη του κ. Καρατσή χρησιμοποιώντας υπονοούμενα ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα εναντίον δημοτών με ανακοινώσεις της, χωρίς να προσκομίζει τις παραμικρές αποδείξεις για τα λεγόμενα της.

Κατανοώ πλήρως την αδυναμία της παράταξης να υπερασπιστεί με επιχειρήματα όσα γράφει και πράττει, όμως αυτό δε μπορεί να αποτελεί την αιτία για τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις  με υπονοούμενα χωρίς να γίνεται ευθεία αναφορά στο όνομα μου.

Αιτία της επίθεσης της παράταξης του κ. Καρατσή, ήταν δημοσίευση μου στο επώνυμο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" στο οποίο ασκούσα κριτική για το ότι ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Λεμπίδης δημοσιοποίησε δύο φορές την παραίτηση του από το ΔΣ της Επιχειρησιακής Βραχασίου, μία στο ανώνυμο ιστολόγιο "Κοινόν Βραχασίου" και μία προς το δημοτικό συμβούλιο.

 Ο Μ. Λεμπίδης στην επιστολή του προς το "Κοινόν Βραχασίου" αναφέρει ότι αιτία της παραίτησης του είναι ένα δικό μου δημοσίευμα, εντελώς άσχετο με την Επιχειρησιακή Βραχασίου. Στην επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο επικαλείται διαφορετικούς λόγους και μιλά (αόριστα και αυτός) για παιχνίδι συμφερόντων και για ενίσχυση από την Επιχειρησιακή Βραχασίου διασπαστικών τάσεων που οδηγούν σε ρήξη την κοινωνία. 
Εγώ από την πλευρά μου διατύπωσα την άποψη ότι δεν μπορεί να σχολιάσει κανείς τη σοβαρότητα τέτοιων τοποθετήσεων και κάλεσα το Μ. Λεμπίδη να διευκρινίσει για ποια συμφέροντα μιλά και για ποιες διασπαστικές κινήσεις γράφει, και να μας πει πως τις ενισχύει η επιχειρησιακή Βραχασίου. Ακόμη τον κάλεσα αν έχει να προσάψει κάτι εναντίον μου ή εναντίον των μελών του ΔΣ, να το γράψει ευθέως και όχι με αοριστίες και χωρίς αποδείξεις.
Βεβαίως ο Μ. Λεμπίδης δεν απάντησε, όπως δεν απαντά ούτε η "Δημοτική Συνεργασία" που συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια χωρίς να ξεκαθαρίζει σε ποια συμφέροντα και σε ποιες διασπαστικές κινήσεις αναφέρεται, ενώ δεν προσκομίζει την παραμικρή απόδειξη για τα λεγόμενα της. Η παράταξη που κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές και ζήτησε την ψήφο μας χωρίς προεκλογικό πρόγραμμα αλλά με μια γενική διακήρυξη αρχών, συνεχίζει να εκφράζει δημόσιο λόγο με γενικολογίες.
Κατά τη γνώμη μου η στάση αυτή του Π. Καρατσή και της παράταξης του κάθε άλλο από σοβαρή είναι. Σοβαρότητα στο δημόσιο λόγο είναι να υποστηρίζεις με επιχειρήματα και αποδείξεις όσα αναφέρεις. Και αυτό ούτε ο Μ. Λεμπίδης το έπραξε, ούτε η Δημοτική Συνεργασία.

Στις ειρωνίες και τα χυδαία υπονούμενα της ανακοίνωσης της παράταξης του Π. Καρατσή δεν θα απαντήσω, πριν βρουν το θάρρος και τη σοβαρότητα να διατυπώσουν επωνύμως και συγκεκριμένα τις εναντίον μου κατηγορίες.

Έχω να πω μόνο για την κατηγορία ότι προσπαθώ να αποκτήσω σημαίνοντα λόγο στα τεκταινόμενα, ότι εδώ και χρόνια, τόσο στον πολιτιστικό σύλλογο Μιλάτου, όσο και στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου είμαι εκλεγμένος από τους συντοπίτες και τους συναδέλφους μου και ουδέποτε διεκδίκησα θέσεις ορισμένες από την κομματική εξουσία όπως ο Π. Καρατσής στη ΔΥΠΕ και ο Γ. Γουναλάκης παλαιότερα στο Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου.
Επίσης ουδέποτε μπήκα στη λογική να είμαι συνεχώς υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση και να διεκδικώ επίμονα μια δημόσια θέση, όπως ο Π. Καρατσής εδώ και χρόνια διεκδικεί απεγνωσμένα τη θέση του δημάρχου Αγ. Νικολάου.

Γιώργος Μανουσάκης