9 Ιουλ 2008

Χασισοφυτεία με 417 δενδρύλλια βρέθηκε στην περιοχή Βραχασίου

ΝΕΑ φυτεία κάνναβης βρέθηκε στην αγροτική περιοχή της Κοινότητας Βραχασίου. Ο εντοπισμός της έγινε τις πρωινές ώρες της Κυριακής, κατά τη διάρκεια μικτής συνδυασμένης αστυνομικής επιχείρησης με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, που ερευνούσαν σε αγροτικές και δασικές περιοχές του Νομού Λασιθίου.
Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Παναγιωτάκης, ο εντοπισμός της συγκεκριμένης θέσης με τη χασισοκαλλιέργεια έγινε αρχικώς από το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια από επίγειες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου (ΕΙΔΑΣΥΔΕ, ΤΑΕ, δύναμη του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεαπόλεως) που έλαβαν μέρος.
Ειδικότερα, στην αγροτική περιοχή Καρτσινιανός της Κοινότητας Βραχασίου, μέσα σε εγκαταλελειμμένο ελαιώνα, του οποίου ο χώρος είχε καθαριστεί από αυτοφυείς θάμνους και είχε διαμορφωθεί και περιφραχτεί κατάλληλα, βρέθηκαν 417 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 10 έως 80 εκατοστών.
Επιπλέον, στον ίδιο χώρο υπήρχε φυτώριο κάνναβης σε δύο πλαστικούς δίσκους, στους οποίους υπήρχαν 150 διαμερίσματα πλήρη με κοπριά και σπόρους και μέχρι σήμερα είχαν φυτρώσει σ’ αυτά 18 φυτά κάνναβης ύψους 5 εκατοστών.
Κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια, το φυτώριο και τα καλλιεργητικά εργαλεία που βρέθηκαν στον χώρο αυτό.
Η συγκεκριμένη φυτεία ποτιζόταν με λάστιχα που μετέφεραν νερό από κοντινή ελαιοκαλλιέργεια η οποία με τη σειρά της ποτιζόταν από γεώτρηση με πλημμελή επιτήρηση, αφού ο ιδιοκτήτης της κατοικεί εκτός Κρήτης.

«Δημοφιλής» η περιοχή

Ο Αστυνομικός Διευθυντής επεσήμανε ότι η ευρύτερη περιοχή στην οποία εντοπίστηκε η νέα φυτεία αποτελεί «δημοφιλή» τόπο για τους καλλιεργητές και εμπόρους χασίς αφού έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα αρκετές φυτείες. Είναι σημείο «επίκαιρο» - κοντά στην εθνική οδό και σχετικά κοντά σε τουριστικές περιοχές με μαζικό τουρισμό, που συνιστούν εν δυνάμει αγορά για τη διάθεση των ναρκωτικών, χωρίς να χρειαστεί μεταφορά τους σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο καλλιέργειας.
Ο κ. Παναγιωτάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη νέα επιτυχία της Αστυνομίας, τόνισε τη σημασία και αξία της συνεργασίας των αστυνομικών δυνάμεων με τους πολίτες, προκειμένου να κερδίζονται όλο και περισσότερες μάχες στο πλαίσιο του διαρκή πολέμου κατά των ναρκωτικών που απειλούν την κοινωνία μας.
Ο εντοπισμός της νέας φυτείας επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, πόσο κοντά μας βρίσκεται η απειλή και ο κίνδυνος, γεγονός που επιτάσσει την εγρήγορση όλων μας, τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής.
Την προανάκριση για τη νέα αυτή υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης και από αστυνομικές πηγές διατυπώνεται η αισιοδοξία ότι από τα στοιχεία που εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, μπορεί να προκύψουν πληροφορίες που να οδηγήσουν στους καλλιεργητές.