7 Μαΐ 2008

ΜΕΤΩΠΟ "ΑΝΤΙ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Απόσπασμα από δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Κρήτη":

ΜΕΤΩΠΟ "ΑΝΤΙ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

ΤΗΝ ΩΡΑ που σε όλη την Ελλάδα πυκνώνουν οι συζητήσεις για τον "Καποδίστρια Νο2" με λιγότερους και μεγαλύτερους δήμους ανά την Ελλάδα, την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών έχει ανοίξει το σχετικό διάλογο και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας φαίνεται να μη διαφωνεί επί της αρχής, αλλά θέτει ως πρώτη προτεραιότητα το πιο κρίσιμο, τους πόρους, την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι “ονειρεύονται” τη διατήρηση των "μικρών δήμων και κοινοτήτων".

Πρωταγωνιστές για ένα "αντι-μέτωπο" στον "Καποδίστρια Νο2" εμφανίζονται οι κοινοτάρχες δύο περιοχών που πέτυχαν την αυτονομία τους μετά από πολύχρονους αγώνες κόντρα στον “Καποδίστρια Νο 1”, πριν από 2 χρόνια περίπου. Ο πρόεδρος της Τσαρίτσανης στη Λάρισα Νίκος Τσιμπόλης και ο πρόεδρος Βραχασίου Γιώργος Σφυράκης πρωταγωνιστούν σε σχετική κίνηση, οργανώνοντας σχετική συνάντηση στην Αθήνα περί τα τέλη Μαΐου, με στόχο και την εκλογή συντονιστικού οργάνου για "νέους αγώνες".

Μάλιστα καλούν για συμμετοχή όλους τους μικρούς ΟΤΑ είτε δήμων, είτε κοινοτήτων, ενώ στο σχετικό ειδοποιητήριο επιτίθενται στη "συναινετική" στάση της ΚΕΔΚΕ στις προτεινόμενες αλλαγές υποστηρίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν θεσμικά (ΚΕΔΚΕ) να υπονομεύουν την ύπαρξή μας... Όργανα όπως η ΚΕΔΚΕ, τα τελευταία χρόνια, περισσότερο ανοίγουν δρόμους για πολιτική ανέλιξη στελεχών... και γενικά δεν εκπροσωπούν τις αγωνίες των μικρών ΟΤΑ... Οι ΟΤΑ δεν είναι ανώνυμες εταιρείες ώστε να επιδιώκουμε οικονομίες κλίμακας, είναι θεσμοί που έρχονται πιο μακριά και από το ελληνικό κράτος».

Εμπρός για νέο "αντάρτικο κοινοτήτων", ως φαίνεται, λοιπόν, με το Βραχάσι και πάλι στην πρώτη γραμμή.

4 σχόλια:

 1. Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες δηλαδή.
  Ο πρώτος αντικαποδιστριακός αγώνας ήταν ένας ωραίος αγώνας!
  Είχε συγκεκριμένο στόχο τη δημιουργία του δήμου μας (Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ) λέγαμε τότε.
  Είχε συγκεκριμένο αντίπαλο (ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ μαζί και αυτοί που ακόμα και σήμερα εγώ αποκαλώ ΠΡΟΔΟΤΕΣ).
  Είχε επαγγελματικές διώξεις, πορείες,καταλήψεις,απεργίες πείνας,αποκλεισμούς δρόμων,κρατητήρια,αυτόφωρες διαδικασίες,ξυλοδαρμούς από την αστυνομία κλπ.
  Από τη πλευρά των αντιπάλων μας ήταν όμως ένας "βρώμικος πόλεμος"που άφησε πίσω του ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ.
  Δεν θα πω περισσότερα απο σεβασμό στις οικογένειες των συγχωριανών μας που χάθηκαν αλλά ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και δεν πρέπει να ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.
  Μετά από οχτώ χρόνια ήρθε η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ (κι ας λένε για ρουσφέτι ορισμένοι) και μαζί το μεγάλο δίδαγμα ότι ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

  Ο "διαφαινόμενος" δεύτερος αντικαποδιστριακός αγώνας (και όχι "νέο αντάρτικο κοινοτήτων") θα έχει νόημα αν έχει τα χαρακτηριστικά του πρώτου.

  Θα αντιπαλέψομε τη πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ στη ΤΑ όπως κάναμε με το πανίσχυρο στη περιοχή μας ΠΑΣΟΚ;

  Μέχρι τότε τι κάνομε;
  Αντιγράφομε τις μεθόδους των αντιπάλων μας (για ΠΡΟΔΟΤΕΣ γράφω παραπάνω)για συλλογή υπογραφών ώστε να λυθεί το πρόβλήμα του παραλιακού δρόμου;

  Θα περιμένομε τι θα κάνει ο δικηγόρος;

  Με αυτές τις προυποθέσεις ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!

  Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΥΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γεια σας,
  θα ήθελα να ξέρω ποια είναι η επιχειρηματολογία σας ενάντια στους καποδιστριες, γιατί επιλέξατε αν κάνετε ένα τόσο μεγάλο αγώνα ποια είναι τα ωφέλη απο την ύπαρξη της κοινότητας βραχασίου κλπ

  ευχαριστώ πολύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ πέρασα για να πω, πως έγινες παίδαρος.
  :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή