10 Οκτ 2007

Αγριοκάτσικα ...θαλασσινά

Την προηγούμενη Τετάρτη, η καθιερωμένη πλέον συνάντηση μου με τα αγριοκάτσικα της περιοχής είχε ...θαλασσινό φόντο, αφού έβοσκαν στον γκρεμό ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Οι εικόνες που κατέγραψα είναι αρκετά όμορφες:
13 σχόλια:

 1. Λένε πως όσα κατσίκια τρώνε χορτάρι που έχει φυτρώσει κοντά στη θάλασσα είναι πιο νόστιμα.
  Ο Παπαδιαμάντης έγραφε κάπου για έναν βοσκό που κατέβαζε το κοπάδι του στη θάλασσα να το «αρμυρίσει».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μόνο που τα αγριοκάτσικα πήγαν μόνα τους από κάποια αρχέγονη ανάγκη, ίσως το αλάτη, ίσως την αύρα ίσως κάποια κερατούκλα γοργόνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Γιωργία

  όχι, δεν είναι Κρι Κρι. Τα Κρι - Κ ρι είναι η γνωστή ονομασία των "Κρητικών Αίγαγρων" που είναι αγριοκάτσικα σαφώς πιο μεγαλόσωμα και με πολύ πιο μεγάλα κέρατα. Τα Κρι κρι ζουν σήμερα στον εθνικό δρυμό του Φαραγγιού της Σαμαριάς, στα Λευκά όρη και στον Ψηλορείτη, όπως επίσης και στη νήσο "Δίας" (Ντία) βορειανατολικά του Ηρακλείου.

  @διόνυσε, πολύ μέγκα βλέπεις!

  @σκύλε της Βάλια Κάλντα
  την θεωρία αυτή την έχω ακούσει και από κάποιο ντόπιο βοσκό, αν και με τις γνώσεις φυσιολογίας που έχω, δεν το βρίσκω αυτό πολύ πιθανό. Πάντως δεν έχω φάει τέτοιο αγριοκάτσικο για να έχω σαφή άποψη περί γεύσης του κρέατος τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαζή ερώτηση αλλα ..θα την κάνω..
  Κολυμπάνε τα αγριοκάτσικα΄?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και δεν θέλω ουουουουο απο κανέναν...
  :-D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ουουουουουουουουουυουου!!!!!!!!!!

  δεν έχω δει ποτέ τέτοιο πράμα!

  Γιατί όχι όμως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δες το ποστ με τίτλο «Ο ΝΕΠΤΟΥΝΕΜΡΩΔ» στο http://efimeron.blogspot.com/ και θα δείς αν κολυμπάνε και άρα αλιεύονται τα αγριοκάτσικα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πάντως αυτά θα απαντούσαν ΝΑΙΕΕΕΕΕ! στο ερώτημα της προηγούμενης ανάρτησής σου! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @pitylos
  έχει αγριοκάτσικα στις ΗΠΑ και στη Βρετανία;

  @σκύλε της Βάλια Κάλντα
  το κατσικάκι τελικά απεβίωσε και κατέληξε στο πιάτο του ιστολόγου. Θλιβερό τέλος σε ένα ασυνήθιστο ποστ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όχι Γιώργο μου, γιατί οι συνθήκες διαβίωσης εκέι είναι χάλια!!! :-)
  (χε,χε,χε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γεια σας παίδες! Συμπτωματικά έφτασα ως εδώ, αλλα μαρέσει. Θα ήθελα να διευκρινίσω σχετικά με το αγριοκάτσικο που ... αλίευσα. Εδώ στα Κύθηρα έχει αρκετά τα οποία νόμιμα νομίζω μπορείς να κυνηγήσεις αν σε ενδιαφέρει το.....σπόρ. Δεν τα κυνηγά ιδιαιτέρως κανείς όμως διότι ειναι πολύ δύσκολο και προτιμούν συνήθως λαγούς που πεέφτουν βράδι στις ρόδες. Κυνηγός δεν είμαι αλλα ψαρεύω. Ετυχε ενας γνωστός μου, ο μόνος που ασχολείται, να βαρεσει το κατσικι και αυτό να κατρακυλήσει στον γκρεμό και να πέσει στη θαλασασα. Ετυχε την ώρα εκεινη να αποπλέω για καμιά συρτή, οπότε εκανα μια βόλτα, το ....περισυνέλεξα και του το παράδωσα. Ουτε μεζέ δεν δοκίμασα.
  Εν πάσει περιπτώσει και συγνώμη για την χωροκατάχρηση, αγριοκάτσικα ειχα απολαυσει πριν εικοσι χρονια που ειχα βρεθει στην Κυρα Παναγιά στις Σποράδες. Εδώ τα βλέπω συχνά τα χαράματα που ψαρευω καλοκαίρι να φτάνουν μέχρι το κυμμοθάλασσο και μαλιστα λένε οτι γλύφουν την επιφάνεια του ακύμαντου νερού και πίνουν. Εχω και μία θεωρία, ότι μάλλον πολύ παλιά υπεραφθονούσαν σε ολα τα νησια και παραλίες τα κατσίκια και εξ αυτού ονομάστηκε το πέλαγος Αιγαίο. Δεν ειναι σοβαρή, αλλα έχει καποιον ρομαντισμό.
  Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος12:51 μ.μ.

  Άλλη χαζή ερώτηση:
  Αυτό είναι το αγριοκάτσικο που πίνει θαλασσόνερο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή