18 Ιουν 2019

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 12/6/2019



Το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου συνεδρίασε στις 12/6/2019 με διάφορα τυπικά θέματα, αλλά με  κύριο θέμα το αίτημα των μελών του ΔΣ κ.Μανουσάκη Γεωργίου και Βασιλαρά Ηλία, για συζήτηση των  « δυσλειτουργιών και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σε κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, όπως στο Αναισθησιολογικό, στην παθολογική, στο ακτινολογικό και  σε άλλα, αλλά και στα άλλα Νοσοκομεία του νομού (πχ Νοσοκομείο Σητείας)»

Για το θέμα αυτό υπέβαλα τις παρακάτω 4 προτάσεις:

Σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, έχω να υποβάλλω στο ΔΣ τις παρακάτω προτάσεις:

1.Για λύσεις σε μάκρος χρόνου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να  αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας επιστολές που να τεκμηριώνουν την ανάγκη άμεσης έγκρισης προκήρυξης των θέσεων που κενώνονται φέτος (Αναισθησιολόγου, χειρούργου), όπως επίσης και την ανάγκη έγκρισης του αιτήματος που έχει υποβληθεί για τη δημιουργία θέσης ακτινολόγου με μετατροπή θέσης και την ανάγκη στη συνέχεια έγκρισης προκήρυξης της θέσης. 
2.Για άμεσες λύσεις, να εξεταστεί η δυνατότητα κάλυψης των κενών με ιατρούς από τα άλλα νοσοκομεία, αρχικά του νομού και δευτερευόντος της ΔΥΠΕ, χωρίς να υπάρξει διατάραξη της ασφαλούς λειτουργίας άλλων νοσοκομείων. 
3.Να υπάρξει άμεσα συνάντηση της διοίκησης με το δήμαρχο Αγ. Νικολάου και φορείς της περιοχής και της Νεάπολης για να εξηγηθούν αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν και η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των δομών αυτή τη δύσκολη περίοδο.
4. Όσον αφορά στη λειτουργία του ΤΕΠ του ΓΝΑΝ να λάβει απόφαση το ΔΣ για σύνταξη κανονισμού λειτουργίας του τμήματος, ο οποίος θα συνταχθεί από το διευθυντή ιατρό σε συνεργασία με την. προίσταμένη του νοσηλευτικού τμήματος , θα εγκριθεί από τους διευθυντές ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας και από το επιστημονικό συμβούλιο και θα υποβληθεί στο ΔΣ για τελική έγκριση. 

Επίσης γραπτά είχα ζητήσει να συζητηθούν στη συνεδρίαση και τα παρακάτω δύο θέματα:

1)Σύμφωνα με τη γραπτή ενημέρωση που λάβαμε στην προηγούμενη  συνεδρίαση για την κατάσταση της πυρασφάλειας στο ΓΝΑΝ, τα συστήματα πυρανίχνευσης για διάφορους λόγους  είναι όλα προσωρινά εκτός λειτουργίας. Θα ήθελα να υπάρξει γραπτή ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των συστημάτων πυρανίχνευσης του ΓΝΑΝ, όπως επίσης για το χρονοδιάγραμμα εξοπλισμού των συστημάτων πυρασφάλειας και την υποβολή αιτήματος απόκτησης πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Επίσης θα ήθελα να υπάρξει ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου επισκευής των ανελκυστήρων του ΓΝΑΝ (έχουμε δώσει κάποια παράταση) και για το γεγονός ότι οι δύο επισκευασμένοι ανελκυστήρες έχουν πάλι προβλήματα λειτουργίας (ο ένας δεν λειτουργεί και ο άλλος δεν σταματά στον δεύτερο όροφο)

2) Όπως μας έχει γίνει γνωστό, υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας από το μήνα Μάρτιο και μετά. Προτείνω να συζητηθεί το θέμα και να διερευνήσουμε πιθανές λύσεις.

Γιώργος Μανουσάκης,
μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων