22 Μαρ 2019

Επιστολή σχετικά με την ανάγκη πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στο ΓΝΑΝ

Προς: -Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
           -Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη
           -Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα. Ελένη Μαυρομμάτη
       
Κοινοποίηση: - Διοικήτρια διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου κα. Μ. Σπινθούρη
                      - ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ
18/3/2018
Ενημερώθηκα σήμερα ως μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου ότι σύμφωνα με τον εγκριθέντα  προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για το 2019 και σύμφωνα με τις υπολογιζόμενες δαπάνες για τους ήδη εργαζόμενους επικουρικούς , δεν περισσεύουν στο σχετικό κωδικό χρήματα για πρόσληψη επιπλέον επικουρικού προσωπικού (πλην ιατρών) για το 2019.

Επίσης από τις 25 θέσεις επικουρικών (πλην ιατρών) που είχαν λάβει έγκριση πρόσληψης το 2018 από τον Υπουργό Υγείας, τελικά προσλήφθηκαν 22 άτομα και 3 θέσεις έμειναν κενές.
Ακόμη συνεχίζονται οι αποχωρήσεις προσωπικού όλων των κατηγοριών (Μόνιμων, επικουρικών και συμβασιούχων ΟΑΕΔ), είτε με παραιτήσεις, είτε με συνταξιοδοτήσεις στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Με δεδομένο ότι στις 1/11/2018 η πολιτική ηγεσία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ενώπιον πολυπληθούς αντιπροσωπίας εργαζομένων του ΓΝΑΝ και υπηρεσιακών παραγόντων του Νοσοκομείου στο Ηράκλειο είχε αποδεχθεί ΄ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο μας και είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρξει η αναγκαία πίστωση στον προϋπολογισμό του 2019 για να προσληφθούν 15 επιπλέον επικουρικοί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, σας ζητώ να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες (τροποποίηση προϋπολογισμού, έγκριση θέσεων και τροποποίηση έγκρισης θιέσεων) ώστε να μπορέσει στο επόμενο διάστημα να  προχωρήσει η πρόσληψη  επιπλέον 15 επικουρικών εργαζομένων και να καλυφθούν και οι 3 θέσεις που έχουν μείνει κενές από την έγκριση του 2018.

Γιώργος Εμμ. Μανουσάκης, Νοσηλευτής
Μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων