31 Αυγ 2012

Η δημόσια υγεία στο νομό μας (και σε όλη τη χώρα) τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής


Με αφορμή τη δημόσια επιστολή του δημάρχου Ιεράπετρας Σ. Αναστασάκη στον υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, σχετικά με τη φημολογία μετακίνησης των Γιατρών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε κλινικές άλλων νοσοκομείων όπου υπάρχουν κενά θα ήθελα να διυεκρινήσω ότι από την πλευρά μας ως σύλλογος εργαζομενων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου δεν έχουμε ζητήσει  να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με μετακινήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ή από άλλο Νοσοκομείο. 


Η πρόταση μας ήταν και είναι να γίνουν προσλήψεις μόνιμων ή επικουρικών ιατρών για να καλύπτονται τα κενά, και μέχρι να γίνει αυτό (αν γίνει ποτέ με την πολιτική που εφαρμόζεται) να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει στους ιατρούς του Νοσοκομείου να εκτελούν και να πληρώνονται κανονικά (και όχι μέσω των ανύπαρκτων χρημάτων του 9%) για μέχρι 11 εφημερίες το μήνα, όπως ισχύει στα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας.



Είναι αναγκαίο να αντιληφθούν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του νομού ότι τα μεγάλα εφημεριακά κενά στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι ένα θέμα που αφορά σε όλο τον πληθυσμό του νομού Λασιθίου, αφού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου υπάρχει η μοναδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η μοναδική μονάδα τεχνητού νεφρού, αξονικός τομογράφος και εκ των πραγμάτων επωμίζεται την αντιμετώπιση μεγάλου  μέρους των σοβαρών και επειγόντων περιστατικών.



Αυτό το μήνα (Αύγουστο) που ο πληθυσμός της περιοχής που καλύπτει το Νοσοκομείο μεγενθύνεται σε μεγάλο βαθμό, στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το πρόγραμμα εφημεριών είχε τις εξής κενές ημέρες στις παρακάτων κρίσιμες για τη δημόσια υγεία ειδικότητες:
Αναισθησιολογικό: Κενές ημέρες 5,14, 15, 17, 24,25,27,30 (σύνολο 8 ημέρες)
Καρδιολογία: 1, 3, 5, 7, 11,12, 20, 25,27, 30 (σύνολο 10 ημέρες)
Ακτινολογικό: 7, 9, 14, 20,21,22, 24,28,30  (σύνολο 9 ημέρες)
Ορθοπεδική: 2, 6, 9,10, 17, 20, 23, 25, 26, 28,29,30 (σύνολο 12 ημέρες)



Ενδεικτικά αναφέρω ότι την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου σύμφωνα με το πρόγραμμα δεν εφημερεύει ούτε αναισθησιολόγος, ούτε καρδιολόγος, ούτε ακτινολόγος, ούτε ορθοπεδικός!



Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που μετατρέπει τις εφημερίες του Νοσοκομείου σε επισφαλείς και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.



Λύσεις υπάρχουν (αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω) αλλά όμως για να εφαρμοστούν θα πρέπει να η κυβέρνηση να έχει ως προτεραιότητα την ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και όχι την περικοπή  όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων, αφού όπως αρθρογράφησε πρόσφατα ακόμα και ο (μνημονιακός) καθηγητής Λιαρόπουλος η περεταίρω περικοπή δαπανών από τη δημόσια υγεία θέτει σε κίνδυνο τον πληθυσμό και λειτουργει αρνητικά ακόμα και για τα δημοσιονομικά.



Επί τη ευκαρία θα ήθελαν να ξεκαθαρίσω ότι ως Σύλλογος Εργαζομένων ζητούμε να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αλλά δεν θεωρούμε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να κλείσουν ή να υποβαθμιστούν τα άλλα Νοσοκομεία του νομού. Ήδη οι δαπάνες για τα Νοσοκομεία ανά κάτοικο στο νομό Λασιθίου είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες δαπάνες ανά κάτοικο στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων. Ενδεχομένως να χρειάζεται να γίνουν στο νομό μας κάποιες αλλαγές και διευθετήσεις όπως στο θέμα των μαιευτικών κλινικών, όμως  είναι λανθασμένη και αναπόδεικτη η άποψη ότι για τη δυλειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ευθύνεται το γεγονός ότι στο νομό Λασιθίου υπάρχουν άλλα 3 Νοσοκομεία. Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας ο  νομός Λασιθίου έχει συνολικά  3.95 νοσοκομειακές κλίνες ανά 1000 κατοίκους, τη στιγμή που ο νομός Ηρακλείου έχει 4.02 νοσοκ. κλίνες ανά 1000 κατοίκους και ο νομός Ιωαννίνων έχει 6.42/1000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του 00ΣΑ είναι 5.31 κλίνες ανά 1000 κατοίκους, δηλαδή 22% παραπάνω από τις κλίνες που έχει ο υποτίθεται υπερφορτομένος νομός Λασιθίου.
 Και επειδή κάποιοι επικαλούνται ότι ο νομός μας με τα 4 Νοσοκομεία έχει πολλούς ιατρούς(!) εκεί τα στοιχεία είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικά: Ο νομός Λασιθίου έχει 2.57 νοσοκομειακούς ιατρούς ανά 1000 κατοίκους (ίδιο ποσοστό με το νομό Θεσσαλονίκης) τη στιγμή που ο νομός Ηρακλείου έχει 2.93, ο νομός Σάμου (!) 3.91 και ο νομός Ιωαννίνων 4.11 νοσοκομειακούς ιατρούς ανά 1000 κατοίκους! 


Στους ιατρούς ανά κλίνη ο νομός μας έχει 0.65, πιο κάτω κι από το νομό Αττικής (0.82) και σχεδόν το μισό από τους νομό Σάμου (1.09), ενώ το γειτονικό ηράκλειο έχει 0.73 ιατρούς ανά κλίνη.
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και στις άλλες κατηγορίες στελέχωσης των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου (νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό κλπ). 
Τα στοιχεία προέρχονται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας  και αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου δεν είναι η ύπαρξη των τεσσάρων Νοσοκομείων, αλλά η υποστελέχωση του νομού συνολικά σε προσωπικό υπηρεσιών υγείας, τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι ισχύει σε άλλες περιοχές και νομούς της χώρας.


Καλό θα ήταν όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, να το υποστηρίζουν με συγκεκριμένα στοιχεία.
Επίσης καλό θα ήταν  θεσμικοί παράγοντες όπως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Μιχ. Σταυρακάκης να βρουν το θάρος να διατυπώνουν δημόσια τις απόψεις που  διαδίδουν σε ιδιωτικό επίπεδο, όπως ότι μοναδική λύση για να παραμείνει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είναι  να γίνουν Κέντρα Υγείας τα Νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας. Όποιοι έχουν τέτοιες απόψεις ας τις διατυπώσουν δημόσια για να τύχουν δημόσιου αντίλογου, αντί να τις πασάρουν στο παρασκήνιο, με τρόπο ύπουλο και χωρίς δυνατότητα αντίκρουσης.


Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η δημόσια υγεία στο νομό μας (και σε όλη τη χώρα) τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων ετών που στοχεύει εμφανώς στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας για να μπορέσει στη συνέχει να κλείσει ή να ιδιωτικοποιήσει Νοσκομεία. Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και στα άλλα Νοσοκομεία. Και είναι κατά τη γνώμη μου υποκρτικό τα άτομα που στήριζαν διαχρονικά και στηρίζουν τα κόμματα που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική (πΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜ ΑΡ) όπως ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σ. Αναστασάκης, να εμφανίζονται ως προστάτες του Νοσοκομείου και του συστήματος υγείας που κινδυνεύει από την πολιτική του ίδιου του κόμματος τους!

Γιώργος Μανουσάκης, 
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

27 Αυγ 2012

Υποκριτικές αυτοδιοικητικές αντιδράσεις - ντουφεκιές στον αέρα για τα μάτια του κόσμου


Πραγματικά προκλητικό είναι να παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα το δήμαρχο Ηρακλείου Γ. Κουράκη και άλλους δημάρχους να διαμαρτύρονται χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ή πολιτικής κριτικής για την οικονομική κατάσταση των δήμων.

Και είναι προκλητικό γιατί οι ίδιοι δήμαρχοι πριν από 2 χρόνια καλωσόριζαν μετά βαϊων και κλάδων τον Καλλικράτη, παρά το ότι γνώριζαν ότι γινόταν την πιο ακατάλληλη στιγμή, αφού συνέπεσε με την κατάρρευση των δημόσιων οικονομικών και με το πρώτο μνημόνιο. Τότε γνώριζαν πολύ καλά πια θα είναι η οικονομική πορεία των νέων δήμων, αλλά δεν έλεγαν κουβέντα γιατί ήθελαν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010.

Είναι επίσης η στάση τους προκλητική γιατί οι ίδιοι δήμαρχοι (Κουράκης, Σκουλάκης, Μαμουλάκης κα) στήριξαν με κάθε τρόπο τα κόμματα του μνημονίου στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, παρά το ότι γνώριζαν ότι με τη συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου οι δήμοι θα συνεχίσουν να υποχρηματοδοτούνται, όπως ό,τιδήποτε δημόσιο σε αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται από τα κόμματα τους. Παρά όμως το ότι γνώριζαν τί θα συμβεί στους δήμους, ψήφισαν και στήριξαν τα κόμματα τους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) επειδή προφανώς υπάρχουν πολλά ανεξόφλητα κομματικά γραμμάτια.

Αυτός μάλιστα που σε επίπεδο Κρήτης εμφανίζεται ως επικεφαλής των αντιδράσεων των δήμων, ο δήμαρχος Ηρακλείου, είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ενός από τα τρία κυβερνητικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ) και στενός συνεργάτης του ενός από τους τρεις συμμετέχοντες στην εσωτερική τρόϊκα, του Βαγγέλη Βενιζέλου. Είναι φανερό ότι η στάση του είναι απόλυτα υποκριτική και στοχευμένη, αφού στις ομιλίες του για το θέμα αποφεύγει να ασκήσει ευθεία κριτική στην πολιτική του μνημονίου, αλλά εμφανίζει τους Δήμους ως θύματα αορίστως της κρίσης, και όχι της ανακολουθίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που άλλα έλεγαν για την αυτοδιοίκηση πριν, και άλλα εφαρμόζουν μετά τις εκλογές.

Ως δημότες καθημερινά παρακολουθούμε την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι, όχι λόγω της κρίσης, αλλά λόγω της πολιτικής του μνημονίου και του καπιταλισμού, που θέλει να διαλύσει κάθε τί δημόσιο και να το εκχωρήσει σε ιδιώτες, όπως την καθαριότητα των δήμων.

Σε αυτή την πολιτική θα πρέπει να εστιάζεται κάθε αντίδραση της αυτοδιοίκησης, για να έχει πραγματικό περιεχόμενο και να μην είναι "ντουφεκιές στον αέρα για τα μάτια του κόσμου".

Γιώργος Μανουσάκης

22 Αυγ 2012

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου για την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα από διάφορες πλευρές να γίνεται προσπάθεια να παραποιηθεί η πραγματικότητα σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με στόχο να μπει σε δεύτερο πλάνο η απόπειρα μετεκλογικής λεηλασίας των δημόσιων υποδομών του τόπου μας (Μαρίνα, Λιμάνι) και να αποφύγουν κάποιοι να τοποθετηθούν για τον ανακόλουθο, αδιαφανή και αντιδημοκρατικό τρόπο που χειρίζεται η σημερινή κυβέρνηση το θέμα.
Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο εξελίχθηκε ομαλά και -παρά τις διάφορες στιγμιαίες εντάσεις-, κράτησε αρκετές ώρες και τοποθετήθηκε μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων και θεσμικών παραγόντων του τόπου. Το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση (όπως συμβαίνει και σε αρκετές άλλες) είναι πολύ θετικό και δείχνει το πόσο σημαντικό για την τοπική κοινωνία είναι το θέμα της εκποίησης των δημόσιων υποδομών. Δεν έγινε προσπάθεια από κανένα να στερηθεί η λόγος από κανέναν, οι όποιες ακραίες εκφράσεις (με τις οποίες δεν συμφωνούμε) ανακλήθηκαν άμεσα, και όσοι κάνουν δηλώσεις για το αντίθετο επιχειρούν να θίξουν με αθέμιτο τρόπο τα επιχειρήματα των αντιδράσεων στις κυβερνητικές επιλογές και να αποκρύψουν τη δική τους ένοχη στάση. Μάλιστα για το θέμα υπήρξε και αρθρογραφία από πρόσωπο που δεν ήταν καν παρούσα στη συνεδρίαση...

Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της περιοχής τοποθετηθήκαμε (όπως και σε άλλες περιπτώσεις) εκπροσωπώντας τους φορείς στους οποίους είμαστε πρόεδροι. Για το θέμα αυτό είμαστε υπόλογοι απέναντι στα όργανα των φορέων μας (γενική συνέλευση, ΔΣ) και όχι απέναντι στον οποιοδήποτε δημοτικό σύμβουλο ή κομματικό παράγοντα που επειδή δεν του αρέσουν όσα λέμε αμφισβητεί την εκπροσώπηση και ρωτά αν είχε γίνει πρώτα ΔΣ ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Σε λίγο θα απαιτήσουν για κάθε ανάσα ή κάθε λέξη που πρέπει να εκφράσουμε να έχει προηγηθεί Γενική Συνέλευση ή ΔΣ. Αυτή η παρελκυστική τακτική θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές και μάλλον κάποιοι μη έχοντας άλλα επιχειρήματα προσπαθούν έτσι να μας κλείσουν το στόμα και να τρομοκρατήσουν και όποια άλλη φωνή αντίδρασης στα σχέδια τους. Θυμίζουμε επίσης ότι για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων έχουν πάρει θέση στο παρελθόν τόσο οι συνελεύσεις των φορέων μας, όσο και οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις στις οποίες μετέχουμε (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Θεωρούμε απαράδεκτο κάποιοι με ανακοινώσεις και δηλώσεις να θίγουν με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων του τόπου και την ίδια στιγμή να έχουν το θράσσος να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των δημοκρατικών διαδικασιών και του πολιτισμένου διαλόγου.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας με πλήρη αδιαφάνεια, χωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό, ούτε οι βουλευτές του νομού, ούτε ο Δήμος Αγ. Νικολάου που είναι -μέσω της ΔΑΕΑΝ- ο ενοικιαστής της Μαρίνας και χωρίς να υπαρχει αυτό στις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (Δες τις προεκλογικές θέσεις τους για την Αγροτική Τράπεζα που θα ήταν ένας από τους πυλώνες στήριξης της ανάπτυξης). Πρόκειται πραγματικά για ένα βιασμό των δημοκρατικών διαδικασιών και της διαφάνειας στο δημόσιο βίο του τόπου. Και αντί κάποιοι να καυτηριάζουν αυτές τις αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες για τον τόπο κυβερνητικές πρακτικές, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να εμφανίζουν τους υποστηρικτές των αντιδημοκρατικών κυβερνητικών επιλογών ως θύματα, Αυτό και αν είναι υποκρισία...

Η ιδιωτικοποίηση - λεηλασία της Μαρίνας Αγίου Νικολάου (ίσως και του λιμανιού) γίνεται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, του οργάνου που επιβλήθηκε να φτιαχτεί από την τρόΪκα για την εκποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Σε διοικητικά όργανα του ΤΑΙΠΕΔ μετέχουν μάλιστα και εκπρόσωποι της τρόϊκας, μία από αυτούς μάλιστα αντικατάστάθηκε πρόσφατα γιατί στη χώρα της (Σλοβακία) αποδείχθηκε ότι ήταν διεφθαρμένη. Τα έσοδα από τις ενοικιάσεις ή πωλήσεις των δημόσιων υποδομών πηγαίνουν δια νόμου αποκλειστικά στους δανειστές για την αποπληρωμή του χρέους και δεν υπάρχει δυνατότητα ο Δήμος ή άλλος φορέας (Λιμ. Ταμείο) να πάρει έσοδα από την ενοικίαση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας για να μη γινόμαστε θύματα της μνημονιακής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που προσπαθούν να περάσουν προς την κοινωνία κάποιοι υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης με αμφιβόλου σκοπιμότητας κίνητρα.

Μανόλης Πεπόνης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λασιθίου
Βασίλης Καλλιμάντζαλης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Λασιθίου
Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

12 Αυγ 2012

Κάνουμε τον αέρα... μουσική! Μουσική συνάντηση την Τετάρτη 29.08 στην Παραλία Παχειάς Άμμου από το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Β. ΑΠΕ


Κάνουμε τον αέρα... μουσική!
κρητική μουσική συνάντηση
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/08 ώρα:20.00
Παραλία Παχειάς Άμμου

Τση Κρήτης τα ψηλά βουνά
ανέ 'σοπεδωθούνε,
αθάνατη την Κρήτη μπλιό
να μην τη ξαναπούνε!

Μουσικά Σχήματα:
Βαγγέλης Βαρδάκης βιολί | Χαρίλαος Παπαδάκης λύρα
Γιάννης Βάρδας λύρα | Γιώργης Ζαχαριουδάκης θιαμπόλια
Μπάμπης Παρασκάκης ασκομαντούρα | Βασίλης Σταυρακάκης τραγούδι Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) λαούτο | Στέλιος Πετράκης λύρα

ΕIΣΟΔΟΣ: 8€
Οικονομική ενίσχυση για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Διοργάνωση
Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών Α.Π.Ε. Συντονιστική Ανατολικής Κρήτης
https://sites.google.com/site/pankretiodiktyoagonakatavape/

Θέλουμε να μετατραπεί η Κρήτη σε ένα απέραντο εργοστάσιο ενέργειας;
Με «δούρειο ίππο» την Πράσινη Ανάπτυξη και εν ονόματι του Χρέους οι πολυεθνικές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους προχωρούν με διαδικασίες Fast Track (Νόμος για την επιτάχυνση των επενδύσεων) στη μεγαλύτερη λεηλασία γης και περιβαλλοντική καταστροφή που έγινε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας: Ολες σχεδόν οι κορυφογραμμές, πλαγιές, κάμποι, ακόμα και προστατευόμενες περιοχές, παραχωρούνται στους επενδυτές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Χιλιάδες στρέμματα φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αποψιλώνονται για να καλυφθούν με εκατομμύρια κυβικά μπετόν και σίδερα των γιγάντιων αιολικών, υβριδικών, φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών σταθμών. Όπου υπάρχουν επιφανειακά και υπόγεια νερά θα κατασκευασθούν αντλησιοταμιευτήρες χωρητικότητας εκατομμυρίων κυβικών, με εικαζόμενο στόχο τον έλεγχο του πολυτιμότερου κοινού αγαθού, του νερού.
Μόνο για το νομό Λασιθίου, που είναι και ο πιο επιβαρυμένος και μόνο από τα έργα που εντάσσονται στο FAST TRACK, τοποθετούνται 743,2 ΜW όταν αυτή τη στιγμή οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια για ολόκληρη την Κρήτη, είναι 700 -750 ΜW maximum, στις ώρες αιχμής!!!
Προφανώς, οι επενδυτές-κατακτητές της χώρας θεωρούν ότι μπορούν να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στα σκανδαλώδη σχέδιά τους που αν εφαρμοστούν, θα κάνουν το νησί αγνώριστο, ακυρώνοντας τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.
Όλοι εμείς που μεθοδευμένα συρθήκαμε στην ανεργία και στην φτώχια, εκβιαζόμαστε κάτω από το βάρος των φόρων και των χαρατσιών να συναινέσουμε σε όσους μας τάζουν τα ψίχουλα της δήθεν Ανάπτυξης: ελάχιστες θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας. Αυτόν το τόπο, την Κρήτη, δεν τον διαπραγματευόμαστε, δεν τον παραχωρούμε, δεν τον χαρίζουμε.
Ο αγώνας μας είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός για την ανατροπή του καθεστώτος επιτήρησης και της μνημονιακής πολιτικής.
Δεν θα επιτρέψουμε να βαφτίζεται εν ονόματι του ελληνικού λαού, η ληστρική επιδρομή Βιομηχανικών ΑΠΕ, ως “εθνική προτεραιότητα”, ούτε να προδιαγράφεται δικτατορικά το μέλλον της Κρήτης και της Ελλάδας!
Όσες υπογραφές και να βάλλουν, όσες αποφάσεις και να πάρουν, είναι άκυρες. Γιατί κανένας δεν τους έδωσε το δικαίωμα να συναποφασίζουν με ξένα κέντρα εξουσίας για θέματα που αφορούν όλους εμάς, χωρίς εμάς. Γιατί αντιδημοκρατικά και παράνομα ψηφίζουν και εφαρμόζουν αντισυνταγματικά νομοθετήματα που παραβιάζουν διεθνείς συμβάσεις, ακόμα και ανθρώπινα δικαιώματα.
Θεωρούμε ότι η ενέργεια, το νερό και οι φυσικοί πόροι είναι κοινωνικά αγαθά και είμαστε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

Η Κρήτη έχει αποδείξει ιστορικά ότι ξέρει να αντιστέκεται, να πολεμά, να ανατρέπει και να νικά!

Σας καλούμε να στηρίξετε, με την συμμετοχή σας, την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Φαστ Τρακ, σε μια μεγάλη κρητική μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης!
Όλοι μαζί για την ανατροπή των σχεδίων τους!

ΛΕΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ , ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Η συντονιστική επιτροπή Ανατολικής Κρήτης του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ