12 Απρ 2011

“Εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος” ζητά ο πνευματικός κόσμος της χώρας


Εντονη κριτική δέχθηκαν σήμερα οι πολιτικοί από το πνευματικό κόσμο της χώρας κατά την διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Ελληνική κρίση, για μια θεσμική μεταπολίτευση».

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής κ. Κασιμάτης στην ομιλία του τόνισε " πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση".


Από την πλευρά του, ο καθηγητής κ. Μπέης είπε "πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο".

Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη «αγανάκτηση» και αφετέρου η "εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος".

Στην συντριπτική του πλειοψηφία το ακροατήριο που αποτελείται από επιστήμονες, εξέφρασε έντονα την δυσαρέσκεια του εναντίον της πολιτικής τάξης. Κάποιος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως "αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους".