25 Απρ 2011

Δεν κάηκε φέτος ο Ιούδας στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου

Η άθιχτη εξέδρα την επόμενη ημέρα μετά την Ανάσταση τραβήχτηκε στην όχθη της λίμνης και κατεβάστηκε το ομοίωμα του Ιούδα

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε φέτος την Μεγάλη εβδομάδα ο Δήμος Αγίου Νικολάου για να διαφημίσει τις γιορτές στην περιοχή   με τίτλο το "Πάσχα στον Άγιο Νικόλαο" το κάψιμο του Ιούδα είχε το κεντρικό ρόλο ως αξιοθέατο, αφού αναφερόταν :
Η «Ανάσταση» στο μαγικό σκηνικό της λίμνης του Αγίου Νικολάου προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα που αξίζει να ζήσετε από κοντά! « Ο Ιούδας » καίγεται στο κέντρο της λίμνης και πλήθη πιστών στέκουν ολόγυρα με αναμμένες λαμπάδες στα χέρια για να απολαύσουν το ξεχωριστό πατροπαράδοτο έθιμο!
Ακόμη και στην κάρτα- εικόνα με τις ευχές που δημοσιεύτηκε και στάλθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου απεικονιζόταν το κάψιμο του Ιούδα στη λίμνη το 2010.

Όμως παρά το ότι ο Δήμος διαφήμισε όσο το δυνατόν περισσότερο το κάψιμο του Ιούδα στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, η τύχη -αλλά ενδεχομένως και η απρονοησία κάποιων- έπαιξαν άσχημο παιχνίδι, αφού φέτος δεν στάθηκε δυνατόν να πάρει φωτιά η εξέδρα με τη φουνάρα και τον Ιούδα στο κέντρο της Λίμνης. 
Κάτι δεν πήγε καλά με το μηχανισμό της πυροδότησης με στουπί από ψηλά και έτσι φέτος οι κάτοικοι και  επισκέπτες της πόλης έχασαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το θέαμα της "φουνάρας" στο κέντρο της λίμνης.

Το Αγιονικολιώτικο Πάσχα έχασε λίγο από τη λάμψη και την αίγλη του φέτος, αλλά ας ελπίσουμε ότι το πάθημα θα γίνει μάθημα για τους υπεύθυνους ώστε η φετινή απογοήτευση να μην επναληφθεί και του χρόνου!