30 Μαρ 2010

Ο γάμος αυξάνει τα κιλά…

Δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν παχυσαρκία, έχουν οι παντρεμένοι.Ο κίνδυνος είναι παρόμοιος σε άνδρες και γυναίκες και αναδεικνύει τη στενή σχέση της οικογενειακής κατάστασης με την παχυσαρκία.

Το μειονέκτημα αυτό, ωστόσο, μπορεί να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα, αν οι σύγχρονες οικογένειες υιοθετήσουν σωστά διατροφικά πρότυπα:
Πέντε γεύματα στο οικογενειακό τραπέζι την εβδομάδα, αποτελούν ισχυρό «αντίδοτο» κατά της παχυσαρκίας. Συνδέονται με καλύτερη διατροφική συμπεριφορά και μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών και εφήβων, τα οποία εμφανίζουν αυξημένο σωματικό βάρος σε ποσοστά πάνω από 30%.

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από μελέτες, οι οποίες παρουζιάστηκαν στο 8ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Παρουσιάζοντας τα θέματα του συνεδρίου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Δημήτρης Κιόρτσης και ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής κος Δημήτρης Παπάζογλου, τόνισαν ότι η παχυσαρκία αποτελεί έναν σοβαρό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και ειδικά για τα παιδιά και τους νέους. Συνδέεται, δε, άμεσα με τον καθιστικό τρόπο ζωής και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Από την ιστοσελίδα medvoi365