7 Μαΐ 2008

ΜΕΤΩΠΟ "ΑΝΤΙ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Απόσπασμα από δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Κρήτη":

ΜΕΤΩΠΟ "ΑΝΤΙ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

ΤΗΝ ΩΡΑ που σε όλη την Ελλάδα πυκνώνουν οι συζητήσεις για τον "Καποδίστρια Νο2" με λιγότερους και μεγαλύτερους δήμους ανά την Ελλάδα, την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών έχει ανοίξει το σχετικό διάλογο και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας φαίνεται να μη διαφωνεί επί της αρχής, αλλά θέτει ως πρώτη προτεραιότητα το πιο κρίσιμο, τους πόρους, την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι “ονειρεύονται” τη διατήρηση των "μικρών δήμων και κοινοτήτων".

Πρωταγωνιστές για ένα "αντι-μέτωπο" στον "Καποδίστρια Νο2" εμφανίζονται οι κοινοτάρχες δύο περιοχών που πέτυχαν την αυτονομία τους μετά από πολύχρονους αγώνες κόντρα στον “Καποδίστρια Νο 1”, πριν από 2 χρόνια περίπου. Ο πρόεδρος της Τσαρίτσανης στη Λάρισα Νίκος Τσιμπόλης και ο πρόεδρος Βραχασίου Γιώργος Σφυράκης πρωταγωνιστούν σε σχετική κίνηση, οργανώνοντας σχετική συνάντηση στην Αθήνα περί τα τέλη Μαΐου, με στόχο και την εκλογή συντονιστικού οργάνου για "νέους αγώνες".

Μάλιστα καλούν για συμμετοχή όλους τους μικρούς ΟΤΑ είτε δήμων, είτε κοινοτήτων, ενώ στο σχετικό ειδοποιητήριο επιτίθενται στη "συναινετική" στάση της ΚΕΔΚΕ στις προτεινόμενες αλλαγές υποστηρίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν θεσμικά (ΚΕΔΚΕ) να υπονομεύουν την ύπαρξή μας... Όργανα όπως η ΚΕΔΚΕ, τα τελευταία χρόνια, περισσότερο ανοίγουν δρόμους για πολιτική ανέλιξη στελεχών... και γενικά δεν εκπροσωπούν τις αγωνίες των μικρών ΟΤΑ... Οι ΟΤΑ δεν είναι ανώνυμες εταιρείες ώστε να επιδιώκουμε οικονομίες κλίμακας, είναι θεσμοί που έρχονται πιο μακριά και από το ελληνικό κράτος».

Εμπρός για νέο "αντάρτικο κοινοτήτων", ως φαίνεται, λοιπόν, με το Βραχάσι και πάλι στην πρώτη γραμμή.