23 Φεβ 2008

Σάββατο 23 Φλεβάρη: Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό του Αποκλεισμού της Γάζας

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» καλεί σε εκδήλωση - πικετοφορία διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της Γάζας το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Κοραή. Η δράση πραγματοποιείται σε συντονισμό με την Παγκόσμια Ημέρα Διαμαρτυρίας για τον τερματισμό του Αποκλεισμού της Γάζας κατόπιν έκκλησης του www.freegaza.ps Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου.


Σάββατο 23 Φλεβάρη

Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό του Αποκλεισμού της Γάζας

Δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Τερματισμό του Αποκλεισμού της Γάζας που διοργανώνεται από τη Λαϊκή Επιτροπή Ενάντια στον Αποκλεισμό

(Popular Committee Against Siege(PCAS) www.freegaza.ps).

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008 είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον τερματισμό του απάνθρωπου αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στο 1,5 εκατομμύριο κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

Περίπου 30 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και στη Βόρεια και Λατινική Αμερική θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι ακόλουθες (με αλφαβητική σειρά):

Αίγυπτος, Αλγερία, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Δυτική Όχθη, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κατάρ, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιβύη, Λωρίδα της Γάζας, Μαρόκο, Μαυριτανία, Μπαχρέιν, Νορβηγία, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σκωτία, Σουδάν, Σουηδία, Συρία, Τουρκία.

Οι δράσεις θα είναι διαφόρων μορφών: διαδηλώσεις, τραγούδια, ομάδες εργασίας και σύνοδοι. Όλες θα λάβουν χώρα στις πρωτεύουσες των χωρών και σε ορισμένες άλλες μεγάλες πόλεις.

Το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου οι συμμετέχουσες χώρες θα κλείσουν τα φώτα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον πληττόμενο λαό της Γάζας για τριάντα λεπτά.

Μια επιστολή της Λαϊκής Επιτροπής Ενάντια στον Αποκλεισμό εκ μέρους του πολιορκημένου λαού της Γάζας θα παραδοθεί στην αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις συμμετέχουσες χώρες.

Δράσεις στη Λωρίδα της Γάζας:

  1. Εμπορικό μποϊκοτάζ από τις 9-11 το πρωί (ώρα Γάζας [ίδια με την ελληνική]).
  2. Διαδήλωση από την πλατεία Αλ Κατίμπα προς το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών (Γραφεία της UNSCO, στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας) από τις 10.30 έως τις 11 το πρωί.
  3. Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Πολιορκίας στις 11 το πρωί στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας.
  4. Διαδηλώσεις και Δράσεις σε πανεπιστήμια και κολέγια της Γάζας (η κεντρική συνάντηση θα γίνει στο Κολέγιο Τεχνολογίας και Εφαρμοσμένων Επιστημών, 11.30 με 12).
  5. Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ενάντια στον Αποκλεισμό θα επισκεφθούν οικογένειες θυμάτων της Πολιορκίας και ασθενείς σε νοσοκομεία της Γάζας.

Δράσεις στη Δυτική Όχθη:

Διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Ραμάλα, τη Χεβρώνα και τη Νάμπλους και μια επιστολή από τη Γάζα θα παραδοθεί στην Αμερικανική πρεσβεία, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δράσεις στο Ισραήλ:

Ενέργειες στο Τελ Αβίβ, τη Νεκάβ και ορισμένες άλλες αραβικές πόλεις

Οι συμμετέχουσες χώρες
1. Γαλλία

2. Ολλανδία

3. Ιταλία

4. Ελλάδα

ATHENS,

Metro station Panepistimio

5. Αίγυπτος

6. Βρετανία

7. Λίβανος

8. Ελβετία

9. Νότιος Αφρική

10. Σουηδία

11. Βέλγιο

12. Τουρκία

13. Συρία

14. Αλγερία

15. Μαρόκο

16. Νορβηγία

17. Γερμανία

18. Σκωτία

19. Ιρλανδία

20. Καναδάς

21. Ρουμανία

22. Ρωσία

23. Βουλγαρία

24. Ουκρανία

25. Σερβία

26. Πολωνία

27. Μπαχρέιν

28. Κουβέιτ

29. Κατάρ

30. Ισραήλ – Κατεχόμενη Παλαιστίνη

31. Δυτική Όχθη