4 Δεκ 2007

Ντροπή

Ντροπή, ναι ντροπή αισθάνομαι τελευταία για τον τόπο μου την Κρήτη και για όλους εμάς τους κατοίκους του νησιού, τους Κρητικούς.

Δεν με έχουν ενοχλήσει καθόλου οι ξερόλες δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά παράθυρα του τελευταίου μήνα, δεν με ενοχλεί ο Λαζόπουλος και τα "μαϊμούνια" του, δεν με ενοχλεί η "ζωνιανίτιδα" και κρητικοί "μαϊντανοί".

Η πραγματικότητα με ενοχλεί.

Μια πραγματικότητα σκληρή για όλους μας. Για όλους εμάς που εδώ στην Κρήτη τη ζούμε καθημερινά και την ανεχόμαστε. Οι εγκληματίες, οι μαυροπουκαμισάδες, οι τραμπούκοι, οι χασισοκαλλιεργητές, οι ψευτονταήδες είναι ελάχιστοι σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού. Η πλειονότητα είμαστε άνθρωποι που ζούμε μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι οι Έλληνες.

Ανεχόμαστε όμως, κάποιοι εις το όνομα των αγώνων των προγόνων μας να περιφρονούν τους κοινωνικούς κανόνες που ονομάζονται νόμοι. Ανεχόμαστε κάποιους λίγους που εξευτελίζουν την κρητική λεβεντιά, που προέκυψε από αλλεπάλληλες αιματοχυσίες με στόχο τη λευτεριά του νησιού και την ένωση με την Ελλάδα. Ανεχομαστε κάποιοι αγράμματοι και ανιστόριτοι να μιλούν για ¨δημοψήφισμα το 2012" και για ανεξαρτητοποίηση του νησιού. Ανεχόμαστε κα ι ψηφίζουμε τους πολιτικούς που τόσα χρόνια το μόνο που προσφέρουν στο νησί είναι ατομικές εκυπηρετήσεις για τους ψηφοφόρους και όχι έργα υποδομής. Ατομικές εξυπηρετήσεις που αποδεικνύονται εξαιρετικά επικίνδυνες για την κοινωνία μας.

Ο Ζωνιανός που πιάστηκε να πουλάει κόκα έξω από το Ηράκλειο, την πουλούσε σε κρητικόπουλα, όχι σε αθηναίους, ούτε σε μακεδόνες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Κρήτη αφορά κυρίως εμάς τους Κρητικούς και δευτερευόντως τους υπόλοιπους έλληνες. Και η σιωπή μας απέναντι σε όσα γίνονται ισοδυναμεί με συγκαταθεση.