10 Νοε 2007

Για τη μαφία των μαυροπουκαμισάδων

Όντας κάτοικος της Κρήτης και μιας περιοχής που έρχεται σε άμεση επαφή με τη Ζωνιανή μαφία, θα ΄θελα μέσα από το ιστολόγιο να εκφράσω κάποιες σκέψεις για το πρόβλημα που τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί -δικαίως- την ελληνική δημοσιότητα.

1. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι πλέον αποφασιμένη να λύσει ή να περιορίσει το πρόβλημα. Οι κινήσεις είναι μελετημένες και στοχευμένες γι΄ αυτό και είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Το άσχημο είναι οτι χρειάστηκε να τραυματιστεί σοβαρά ένας νέος άνθρωπος για να γίνουν όλα αυτά. Πιστεύω ότι, αν δεν είχε τραυματιστεί ο ειδικός φρουρός, η εξέλιξη των επιχειρήσεων της αστυνομίας θα ήταν εντελώς διαφορετική. Το περιστατικό θα αποκρύβονταν -όπως τόσα άλλα παρόμοια- και η κατάσταση θα συνεχιζόταν η ίδια.


2. Για τη δημιουργία και τη γιγάντωση της μαφίας των μαυροπουκαμισάδων σε όλη την Κρήτη, ευθύνες υπάρχουν σε κάποιους αστυνομικούς και σε κάποιους πολιτικούς. Μάλιστα ευθύνες έχουν και πολλοί από αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια τις τελευταίες ημέρες. Ο πολιτευτής της ΝΔ Σχοινάς βγήκε πρώτος σε σταυρούς στα Ζωνιανά και τώρα έχει το θράσσος και καταγγέλει τους Κεφαλογιάννηδες. Το ίδιο και ο νομάρχης Ρεθύμνου που, αν και ΠΑΣΟΚ , βγήκε πρώτος στις νομαρχιακές εκλογές στα "δεξια" Ζωνιανά, γιατί είχε Παρασύρη στο ψηφοδέλτιο του. Και μην πει κανείς ότι αυτοί τότε δεν ήξεραν τί συμβαίνει εκεί και τί δουλειά κάνουν οι ψηφοφόροι με τις Καγιέν! Κουμπαριά στα Ζωνιανά έχει και η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τη μεγαλύτερη από τις οικογένειες του χωριού, με ότι συνεπάγεται μια πολιτική συντεκνιά στην Κρήτη. Όλα αυτά δημιούργησαν την αίσθηση και την εικόνα το "άβατου", όπου όποιος αστυνομικός αγγίξει, είτε τρώει σφαίρα, είτε παίρνει μετάθεση! Υπήρξαν αστυνομικοί (Σολδάτος) και πολιτικοί (Λίτινας) που κόντεψαν να πληρώσουν με τη ζωή τους και των οικογενειών του το γεγονός ότι τα έβαλαν με τους μαυροπουκαμισάδες.

3. Η μαφία των μαυροπουκαμισάδων είναι δυστυχώς για το Μυλοπόταμο "εξαγώγιμο" είδος, που έχει επεκταθεί σε όσες περιοχές οι Μυλοποταμίτες βοσκοί έχουν χειμαδιά (χειμερινά βοσκοτόπια σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές). Εκεί κάνουν καταπατήσεις κτημάτων (Σίσι, Πάνορμο), σπέρνουν χασισοφυτείες, ανοίγουν παράνομα μπαρ απειλώντας τις τοπικές αρχές (Μάλια). Το θέμα είναι πλέον, οι έρευνες της αστυνομίας να επεκταθούν και στα μερη αυτά. Αν δεν γίνει αυτό, τώρα θα έχουμε μεταφορά της έδρας της μαφίας στις περιοχές αυτές!

4. Υπάρχει και το πολιτιστικό τμήμα της όλης υπόθεσης, με τους ψευτοκαλλιτέχνες που εξυμνούν τα κατορθώματα των μαυροπουκαμισάδων. Τί έχει να πει άραγε ο κ. Κυριακάκης στην οικογένεια του ειδικού φρουρού που χαροπαλεύει στο ΠΕΠΑΓΝΗ;



"λέμε τραγούδια για μπιστόλια, για τα ΤΑΕ (Ειδικοί Φρουροί), που όταν ήρθαν στην Κρήτη αντέδρασαν οι Κρητικοί και αντιδρούν ακόμα, γιατί έξι μήνες πριν πάνε στην υπόλοιπη Ελλάδα ήρθαν στην Κρήτη, και εντάξει, ποιος είναι αυτός που θα κατατάξει την Κρήτη στους πιο παράνομους;"