15 Νοε 2007

Σε 3 χρόνια: 11 φυτείες, 3.000 δενδρύλια, καμιά σύλληψη

Τις τελευταίες ημέρες ασκείται κριτική από κάποιους για το γεγονός ότι ανοίξαμε και εμείς το στόμα μας και μιλάμε για όσα γίνονται στην περιοχή μας. Δυσφημούμε λέει τον τόπο, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία. Να τί γράφει σήμερα η εφημερίδα "Νέα Κρήτη":

"ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τηλεοπτικές καταγγελίες του κοινοτάρχη Βραχασίου περί καταπατήσεων, οργανωμένων κυκλωμάτων, εκβιασμών και απειλών στην περιοχή του, τις οποίες μάλιστα συνδυάζει με την παρουσία πολύ συγκεκριμένων οικογενειών που έλκουν την καταγωγή τους από τα Ζωνιανά. Το θέμα βρίσκει αποδέκτες στα αθηναϊκά ΜΜΕ, αφού έχει μέσα του την επίμαχη λέξη "Ζωνιανά", αλλά ο κοινοτάρχης μήπως θα έπρεπε τις καταγγελίες του να τις συνοδεύει με συγκεκριμένα στοιχεία, έγγραφα και αποδείξεις και μάλιστα προς τον εισαγγελέα Λασιθίου; Γιατί αλλιώς βλέπω απλά να μένουμε με τις εντυπώσεις. "

Η καλύτερη απάντηση στον ανώνυμο σχολιαστή της εφημερίδας δίνεται από το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια σε Βραχάσι και Μίλατο έχουν εντοπιστεί επίσημα από την αστυνομία 11 φυτείες και έχουν ξεριζωθεί περισσότερα από 3.000 δενδρύλια χωρίς να έχει γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ.

Ακόμη έχουν υπάρξει συγκεκριμένες ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες και μηνύσεις πολιτών προς την αστυνομία και την εισαγγελεία Λασιθίου, αλλά καμιά περεταίρω έρευνα δεν έγινε. Ο πρόεδρος έχει επισκεφθεί και έχει θέσει το θέμα, τόσο στον αντιεισαγγελέα Λασιθίου, όσο και στον αστυνομικό διευθυντή.

Επίσης πρόσφατα, μετά από συγκεκριμένο περιστατικό ξυλοδαρμών, κάναμε Λαϊκή Συνέλευση και εκδόσαμε ψήφισμα για το πρόβλημα. Το ψήφισμα εστάλη και στην συγκεκριμένη εφημερίδα, η οποία βέβαια δεν το δημοσίευσε.

Εμείς σήμερα προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που δεν έγινε εδώ και χρόνια στα Ζωνιανά και στα άλλα χωριά του Μυλοπόταμου: Μιλάμε για όσα βλέπουμε να γίνονται και ζητούμε από την αστυνομία να ερευνήσει και να παρέμβει. Το σίγουρο είναι ότι, εάν σιωπήσουμε σε λίγο καιρό θα είμαστε και εμείς Ζωνιανά.