10 Μαρ 2007

απολύτως απαραίτητα

Εδώ και ένα περίπου χρόνο, η πλειονότητα των φοιτητών της χώρας μας συζητά σε μαζικές γενικές συνελεύσεις το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Στην συντριπτική πλειονότητα τους οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου (από την εποχή ακόμα του σχεδίου της επιτοπής "σοφών"). Την αντίθεση τους την έχουν εκφράσει με ένα μεγαλειώδη αγώνα με πολύμηνη περίοδο καταλήψεων και με δεκάδες ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΕΣ πορείες διαμαρτυρίας.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τις αντιδράσεις αυτές του φοιτητικού κόσμου της χώρας χρησιμοποιώντας την αστυνομία, την βοήθεια των μέσων ενημέρωσης και την ανοχή του ΠΑΣΟΚ. Ανυποχώρητη για μήνες προχώρησε στην ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο και χωρίς καμιά επί της ουσίας αλλάγή του ν/σ. Η αγανάκτηση των φοιτητών για την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα δικαιολογημένη. Όσα έγιναν εχθές στην πλατεία Συντάγματος ήταν κατά τη γνώμη μου απολύτως απαραίτητα.


Εχθές στο σύνταγμα υπήρχαν φοιτητές -με κουκούλες ή χωρίς κουκούλες- που αντιδρούσαν δίκαια και δυναμικά για την εμμονή της κυβέρνησης στην ψήφιση ενός νόμου που για τόσες μήνες η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών τον απορρίπτει και τον αντιμάχεται.