12 Μαρ 2007

το παιχνίδι με τις 5 λέξεις

Με προσκάλεσε η Μαραμένα Σύκα να γράψω με τις λέξεις Μετανάστης,τηλεόραση, μοναξιά,δρόμος,τρελός και ο στάθης να γράψω με τις λέξεις
Μάσκα, αδιαφορία, διασκέδαση, φωτοβολίδα και νου. Λοιπόν προέκυψε το παρακάτω αποτέλεσμα:

Ζωή σαν φωτοβολίδα

Κάτι που με ενοχλεί σε ανθρώπους που γνωρίζω με νέες γνωριμίες, είναι η αδιαφορία για τα κοινά, η αδιαφορία για το τι γίνεται στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στην χώρα μας, η αδιαφορία για το τί γίνεται στον κόσμο.

Με ενοχλεί να γνωρίζω νέους ή νέες που το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι η διασκέδαση, νέους ή νέες που ο νους τους είναι μόνο στα πιπίνια ή στα τεκνά, νέους ή νέες που θεωρούν τρελούς αυτούς που βγαίνουν στο δρόμο σε αγώνες για δικαιώματα άλλων λαών ή άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως των μεταναστών.

Με ενοχλεί να γνωρίζω νέες ή νέους που η εικόνα που έχουν για τον κόσμο και την ζωή έχει δημιουργηθεί από την
τηλεόραση μέσω των σίριαλ και των "ενημερωτικών" εκπομπών, νέους η νέες που ζουν με την μάσκα του "κουλ¨και του "τρέντυ" ατόμου ενώ βαθιά μέσα τους τους λιώνει η μοναξιά και η έλειψη ελπίδας και ουσιαστικών στόχων για τη ζωή.

Με ενοχλεί αλλά και με στενοχωρεί να γνωρίζω ανθρώπους που η ζωή τους μοιάζει με φωτοβολίδα, φωτεινή και φανταχτερή, αλλά χωρίς ουσία και χωρίς συνέχεια.

Αυτά τα λίγα, και εγώ με τη σειρά μου καλώ τους yoryia, mh xeirotera, χρίστο, n. ago και de masame re, να γράψουν με τις λέξεις σύμβολο, χωριό, ανήθικος, μητέρα και πλατεία.