14 Φεβ 2007

ο κουτοπόνηρος κ. Πάγκαλος


Κατά τη νώμη μου, το απαράδεκτο της στάσης του Θ. Πάγκαλου σχετικά με το άσυλο, δεν βρίσκεται μόνο στα όσα είπε, αλλά και στην υπαναχώρηση του από τις αρχικές του δηλώσεις. Άλλωστε αυτήν την τακτική την έχει ακολουθήσει και αρκετές φορές στο παρελθόν.

Αρχικά είπε ότι πρέπει να επιτραπεί η είσοδος της αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια και στην συνέχεια, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, τα μάζεψε λέγοντας ότι ενοούσε να βρίσκεται η αστυνομία μόνο στους εξωτερικούς χώρους και μόνο όποτε δίνεται άδεια των πρυτανικών αρχών.

Το ίδιο είχε κάνει στο παρελθόν όταν, ως υπουργός εξωτερικών, είχε αποκαλέσει την Γερμανία γίγαντα με μυαλό μικρού παιδιού και μετά τις αντιδράσεις των Γερμανών, "διόρθωσε" τις δηλώσεις του και είπε ότι μεταφέρθηκαν λάθως. Το ίδιο είχε κάνει όταν είχε καταγγείλει τους "κοτεράδες του ΠΑΣΟΚ" που κάνουν κρουαζιέρα με το σκάφος του Κόκκαλη και μετά είπε ότι "ο κ. Κόκκαλης είναι φίλος μου" και έφτασε στο σημείο να γίνει και κουμπάρος του. Και είναι τόσο δειλός, που όταν έσκασε η υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ με τις κουμπαριές, αντί να βγάζει τους γνωστούς "δεκάρικους" περί διαφθοράς της δεξιάς, δήλωσε ότι δεν πρέπει να ποινικοποιήσουμε τις συγγενικές σχέσεις.

Κατά την γνώμη μου αυτή αποτελεί την πάγια πολιτική τακτική του κ. Πάγκαλου. Όποτε κρίνει κατάλληλο το χρόνο
, πετάει δηλώσεις - βόμβες για να συζητηθεί το όνομα του και μετά έντεχνα "μαζεύει" τις δηλώσεις του για να τα έχει με όλους καλά. Αυτό μόνο με μια λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί "κουτοπονηριά"