27 Ιαν 2007

Πήραν τα αρχεία της παλιάς κοινότητας



Tα αρχεία, κάποια μηχανήματα γραφείου και διάφορά άλλα που διασώθηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία στην πυρκαγιά του 2001 στο γραφείο της κοινότητας Βραχασίου πήραν το απόγευμα της Δευτέρας μέλη της νεοσυσταθείσας κοινότητας.
Κατά την συζήτηση που έγινε το πρωί της Δευτέρας στον Δήμο Νεάπολης παρόντος του υποδιοικητή του Α.Τ Νεάπολης συμφωνήθηκε να γίνει η μεταφορά αυτή κάποιο απόγευμα όπου και οι υπηρεσίες του Δήμου Νεάπολης δεν λειτουργούν και είναι ευκολότερο να γίνει η μεταφορά τους από το υπόγειο του Δήμου όπου 5 χρόνια τώρα είχαν αποθηκευτεί με ευθύνη των αρχών.
Τα αρχεία αυτά που τα περισσότερα ήταν καμένα ή πλημμυρισμένα από την υγρασία μιας και είχαν βραχεί στην προσπάθεια της πυροσβεστικής να σβήσει τότε την φωτιά είχε γίνει προσπάθεια να καταγραφούν από υπαλλήλους του Δήμου γεγονός όμως που κατέστη αδύνατον από την στιγμή που ήταν σε άσχημη κατάσταση. Το ενδιαφέρον ήταν βέβαια στην ανεύρεση των δημοτολογίων τα οποία αν υπήρχαν θα βοηθούσαν τις υπηρεσίες του Δήμου για να εκδίδουν δικαιολογητικά στους κατοίκους της περιοχής. Η καταγραφή σταμάτησε αμέσως σχεδόν αφού τίποτα ενδιαφέρον δεν βρήκαν οι υπάλληλοι του Δήμου εκτός από κάποια έγγραφα της παλιάς κοινότητας Βραχασίου τα οποία δεν ήταν χρήσιμα πουθενά.